Folyami hajós munka?

Figyelt kérdés

Írom a részleteket:

hónapok óta munka nélkül vagyok (egyébként eladó vagyok) és nagyon kokettáltam azzal, hogy folyami hajóra menjek dolgozni szobalányként, amit itthon (sajnos még a szüleimmel élek) elő is adtam, anyáék tapsoltak, hiszen az jó pénz. Viszont időközben elbizonytalanodtam, mikor olvastam a neten részletesen a beszámolókat arról, milyen nehéz ez a munka (azt hogy nehéz eddig is tudtam, de a beszámolók kissé megrémítettek), szóval már nem igazán szimpi a dolog, anyám meg legyint, hogy mégis mire számítok, mégcsak nem is kell nehéz munkáért hajóra menni a gyárban ugyanez a helyzet (hiába mondtam, hogy az nem ugyanaz és nem mindegy hogy heti 40 vagy 70-80 órában dolgozol és a saját ágyadban alszol este vagy sem).

Szóval számára az jött le az egészből, hogy én nem akarok dolgozni.

A kérdés: most ez tényleg ekkora lustaságnak számít, hogy nem merek ilyen munkába belevágni?

2013. máj. 14. 12:33
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az számít lustaságnak ha konkrét lehetőséged van és nem vágsz bele. Egyébként ha félsz, az természetes. Ha nagyon fiatal és tapasztalatlan vagy, akkor inkább ezt hagyd ki. Más esetben én belevágnék.
2013. máj. 14. 13:30
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Hát annyira már nem vagyok fiatal és ez nagyon cinkes, de az van, hogy lett volna egy lehetőségem is, de úgy hívtak fel telefonon, hogy másnap repülnöm kell és kezdeni a munkát. Nos ettől egy picit bepánikoltam és nemet mondtam. Épp előző este olvastam a neten a negatív tapasztalatokról (biztos ezért vagy ezért IS válaszoltam azt amit).

A telefonhívást itthon nem mertem megemlíteni(mert azért szégyellem, hogy visszautasítottam egy munkát), csak a neten olvasottakat mondtam el.

2013. máj. 14. 16:35
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem egyszerű, de ez kitörési pont. Jó pénzt keresel, sokat melózol, de előre megy az életed, míg egy gyári munkával csak elvegetálsz. Nem kell félni, ki kell menni, és meg kell próbálni. Max. dolgozol 1 hetet és hazajössz,már az a munka is fedezi az utat, kevesebb nem leszel tőle.
2013. jún. 6. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!