Nem lenne köteles fizetni a benzinpénzt?
Ez így nem helyénvaló.
Holnaptól "add el" a kocsid.
Én ezt úgy oldottam meg, hogy azt mondtam az autómra, nem az enyém...beszopták, nem ellenőrizték, adtak egy cégeset. mert üzemanyagpénzt csak saját néven futó kocsira adhatnak...de nem mindig akaródzik..
perelni felesleges, nem tudhatod mit húznak elő a kalapból.hacsak... nincs valami aduász a kezedben...
szóval a saját autó használata sz*r ügy..kivéve..ha.. nagyon jól fizetnek, hatalmas a jatt, baromi kényelmes, korábban mész haza két-három órával..
egyébként felejtős.
Hivatalosan köteles, hiszen az Ő érdekében merül fel Nálad költség.
Adó- és járulékmentesen fizetheti ki a futott kilométerre eső norma szerinti üzemanyagköltséget, valamint kilométerenként a 9 Ft-os amortizációs költséget.
A jogszabály az, hogy erről írásban meg kell állapodni a munkáltatóval. Minden adóévben újra és újra. Csak akkor fizethető. Van lehetőség átalányban is megegyezni.
Ui: Nem vagy köteles a saját autódat használni a cég érdekében...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!