Egy szobalány mennyit keres átlagban? (csak magyarországi szállodák és hotelek érdekelnek)
Figyelt kérdés
arra vagyok kíváncsi,hogy adnak-e ruhát (vagy esetleg szálloda/hotel függő),mi tartozik a munkakörbe,mennyi a fizetés,hosszútávon érdemes-e csinálni ezt?előre is köszi a válaszokat2013. júl. 23. 23:28
1/19 anonim válasza:
Uncsitesóm 1 éve szobalány egy bp-i hotelben, minimálbért keres (nettó 64), nem kap ruhát, kellett vennie egy cicanacit meg egy fehér pólót, mindenki ilyenben takarít, napi 12 órát dolgozik. Munkaköre: szobalány=takarítónő, mindent takarít, kiporszívóz, fölmos, ágyneműt cserél,törölközőt cserél, feltölti szappannal a fürdőt,kukát ürít, szedegeti más szőrét a csapból, és igen, wc-t is pucol. Előrelépés? Max lehet szobaasszony, aki olyan főtakaritó-féle, ellenőrzi a szobalányok munkáját, de ő maga is takarít továbbra is, az ő fizuja 80 nettó.
2/19 anonim válasza:
Jah igen, eldobált, ágy alatt talált használt kotonokat is neki kell összeszednie, meg véres tamponokat, pecsétes lepedőt..szal soxor felfordul a gyomra. Gumikesztyűt és takarítószereket viszont a hotel ad.
3/19 A kérdező kommentje:
És Ő diákmunka alatt csinálja ezt,vagy rendes felnőtt munka?
2013. júl. 24. 11:16
4/19 anonim válasza:
Azért nem ennyire rossz a helyzet mindenhol..Átlagban napi 16szobát kell megcsinálni 8órában,szobánként 250ft,ami 500ft/órának felel meg.Sokat számít,h melyik szállodába kerülsz.Ne felejtsük el a borravalót és az ajándékokat sem,amiket a vendégek adnak..sztem 100körül össze lehet szedni havonta,nyáron még többet is..
5/19 anonim válasza:
Szia!
Én szobalány vagyok. Nálunk 4000 ft./nap+kaja+jatt ha hagy a vendég. Ez lehet több ezertől pár száz forintig. Volt olyan is hogy egy szobában 10 ezer ft-ot kaptam. Munkaruhát adnak, cipőt változó. 18-22 szobát kell takarítani egy nap. Nehéz, fárasztó munka.
6/19 anonim válasza:
Ő felnőtt, érettségije van csak.
7/19 anonim válasza:
minimálbér+jatt. Na meg jó sok szopás a munkahelyen és a főnök miatt.
8/19 anonim válasza:
Adnak egyenruha van nálunk de én csak a köpenyt hordom a nadrágot nem mert az olyan csunya hogy elszörnyedek ha tükörbe nézek és meglátom magam D. Nadrágot mások is sokan visznek sajátot fehér szabadidönadrág vagy vajszinü. Cipöt is sajátot haordhatjuk. Én szeretem ezt a munkát.
9/19 anonim válasza:
Csak a Boscolóba ne menj! Ott se kaja, se cafeteria nincs, csak köpenyt adnak. Cipőt, nadrágot neked kell venned. Folyamatos a túlóra, persze fizetés nélkül. Ha nem tudod valamiért kitakarítani a napi előírt 13 szobát (pl. mert a vendég nem kér takarítást), akkor szobánként kb. 370 ft.-ot adnak, különben 4800 naponta. De napi minimum 10 óra munkára számíts, és lehet, hogy még akkor se végzel, mert leheleten az előírt mennyiséget annyi idő alatt megcsinálni, főleg, hogy sok szoba 68 négyzetméter. Emellett számíts egyes gondnoknők folyamatos csesztetésére. Aztán hónap végén ledöbbensz, hogy 67 ezer ft. fizetést kapsz (kb. annyi jön ki a csökkent szobaszám miatt). A próbanapokat (3 darab) pedig csak abban az esetben fizetik ki, ha nem mondasz fel nekik a köv. hónapban. De az új érkezők nagy többsége egy-két nap/hét után felmond. Persze hivatalosan minimálbérre jelentenek be. Borzalmas hely, nem ajánlom senkinek, kihasználják és széthajtják az embereket.
10/19 anonim válasza:
Én is szobalány vagyok kedves utolsó elsö és megszámolhatatlan válaszaid,örüljön az ember hogy van munkája ez egy tiszteséges munka. a gondnoknökkel meg kilehet jönni tudod normálissan megcsinálod a munkát akkor azért akad gondnoknő aki megdicsért már D. Amugy ök is a munkájukat végzik mert a szállodában tisztaságnak kell lennie. azt mondod vannak szivatós gondnoknők ?? Hát én akkor is ezt a munkát csinálom szivessen tudod a gyárba mégdurvábban bánnak az emberekkel megvan mennyi darabot megvan megkell csinálni. Inkább takaritók az igazán nem nehéz feladat föleg ha jó takaritószerek vannak. 2 féle menü van nálunk szóval én nagyon jól érzem magam. Amire meg írod ne menjen senki oda figyu ha múszáj akkor menni kjell nem az a világ van hogy válogasson az ember. Ha mindenbe kifogáést találsz minte kedves utolsó az embernek nemlenne pénze a megélhetésre. Tudod mindenhol nyelni és törni kell de ha tényleg akad jobb hely akkor odakell menni csá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!