Mondja meg már valaki, minek mindig átírni az önéletrajzot?
Ha van mondjuk egy egy szakács OKJ-d, azt egy átlag irodai munkánál teljesen felesleges megemlíteni, de ha a cég amihez készülsz történetesen az élelmiszeriparban található, még akár jól is mutathat.
Ugyanígy, ha van egy papírod vezetéstechnikai tréningről, azt tök felesleges beleírni egy call centeres jelentkezésbe, de ha mondjuk taxis diszpécsernek mennél, akkor még lehet, hogy felajánlja a cég, hogy te sofőrnek is jó lennél.
Így érthető, de ha csak egy végzettség van, legyen egy sima érettségi, azon mit lehet szépíteni?
Akkor meg, ha van több, és nem írom be, akkor meg lyuk tátong az önéletrajzban, az sem túl jó pont, jártam már úgy, hogy próbáltam, akkor megkérdezték mégis mit csináltam azokban az években, hiába válaszoltam, hogy tanulmányokat folytattam, de mivel nem tartozik az adott munkakörhöz, így nem írtam be, kb eddig tartott az interjú.
Csak abban az esetben kell átírni, ha többféle munkakörre jelentkezel. Ha csak kizárólag egy fajtára, akkor nem kell.
Nem látják igen, de nem a változtatás a lényeg, hanem hogy az adott munkakörre fókuszáld a cv-t.
Nekem nincs szakmám, de van gyakorlatom a kereskedelemben és irodai adminisztrációban. Ezért kétféle állásokat kerestem. Az előbbihez nyilván egészen másfajta dolgokat írtam, mint a utóbbihoz.
Sőt, továbbmegyek. Volt, hogy ruházati boltba jelentkeztem, volt hogy könyvesboltba. Annak idején végeztem egy írói tanfolyamot, amit az egyik könyvkiadó tartott. Ezt beírtam a könyvesboltos állásra elküldött cv-mbe. Ebből is látszott, hogy érdekelnek a könyvek, az irodalom, az írás stb. Egy ruházati boltnál ez egyáltalán nem érdekelne senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!