Mit írjak az e-mailbe, ha csak úgy beküldenék egy önéletrajzot, hátha fel tudnak ajánlani nekem valamilyen állást?
Kisebb cégnél sem fognak.
Millió az egyhez az esélye, hogy bárhol foglalkoznak az ilyen véletlenszerűen bedobott önéletrajzokkal. Maximum olyan helyeken, ahol iszonyat nagy a fluktuáció (biztosítási és porszívóügynök, konyhai mosogató, stb..).
Köszi a válaszokat, de nem ez volt a kérdés. Nem esélylatolgatást kértem, hanem hogy mit írjak a levélben.
Ismerősök mondták, hogy küldjem be cégekhez az önéletrajzomat, nekik is így sikerült bejutni. Meg a neten is olvastam, hogy sokan beküldték csak úgy az önéletrajzukat (meghirdetett állás nélkül), és felvették őket.
Szia!
Én is azt ajánlom, hogy küldd be az önéletrajzodat, ahova csak tudod! Dolgoztam a Hr-en, tudom hogyan zajlanak a dolgok. Mi általában kinyomatattuk az önéletrajzokat és lefűztük. Persze nem mindenhol ez a jellemző, de nem tudhatod - lehet éppen üresedés van és érdekelheted őket!! Szóval szerintem valami ilyesmi szöveggel küldjed:
Tisztelt Címzett vagy Tisztelt HR Vezetés, Csatoltan megküldöm önéletrajzomat a jövőbeli munkakezdés reményében vagy személyes megbeszélés reményében. Esetleg az elejére beírhatod, hogy Te is szeretnél egy stabil, biztos vállalatnál dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!