Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen indokkal mondjam fel a...

Milyen indokkal mondjam fel a határozott idejű szerződésem, póbaidő után?

Figyelt kérdés
Tudom, írásban kell felmondanom, de milyen indokkal? Mert úgy tudom, ha nem jól mondok fel, fizetnem kell a munkahelynek... Pl költözést hozzak fel? Nyílván olyan ok, aminek nem néznk utána, vagy nem tudják rólam, stb?

2013. júl. 19. 01:16
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Ha ők mondanak fel nekem , mikért kéne fizetnem????
2013. júl. 19. 07:03
 12/21 A kérdező kommentje:
miért?
2013. júl. 19. 07:03
 13/21 anonim ***** válasza:
Mondjuk mert szerződést szegsz? Ha ok mondanak fel, az is csá rendkivuli felmondás lehet, ahol a kart meg kell teritened.
2013. júl. 19. 07:13
 14/21 A kérdező kommentje:
Ez csodás. Szép jövő áll akkor előttem, mert itt fizikailag és lelkileg is tönkre megy az ember. De akkor sem stimmel vmi. Mi van ha pl terhes nö, nem tud bemenni? Annak is rendkívüli felmondással mondhatnak csak fel, és akkor sem a terhesnek kell fizetni!!! És nyalván nem azzal fognak neki felmondani, h terhes!
2013. júl. 19. 07:19
 15/21 anonim ***** válasza:
Hu de nem vagy egyszeru.... A terhes no miért ne tudna bemenni? Ha veszélyeztetett terhes, akkor táppénzre megy. Ha meg szül, akkor fizetes nelkuli szülési szabadságra. Ha fel akarna mondani, ugyanugy meg kellene indokolnia, mint neked. Nem értem mi az összefüggés?
2013. júl. 19. 08:13
 16/21 anonim ***** válasza:

Ne írj mar tobb privát üzenetet, legyszives, látod, hogy nem válaszolok privátban.

Nem küldi el a terhes nőt, mert nem teheti, csak rendkivuli felmondással. Egy munkáltatónak nem nehéz ilyet találni - lopott, megbízhatatlan, nem megfelelő a munkavégzése es tanu is lesz melle, hidd el- de azt a pár hónapot kibírja, táppénzt pedig nem a munkaltato fizeti, hanem az OEP, a munkaltato csak egy kis részt fizet belőle.

2013. júl. 19. 08:20
 17/21 A kérdező kommentje:

Jó, nem írok több üzit, csak azért írtam, hátha itt már nem olvasol vissza!!

Köszönöm a válaszaidat, may ügyvédhez fordulok, ha mégis fel akarnék mondani, nem tom. Manapság semmi sem jó, ha van munkahely szó szerint rabszolgának kell szinte lenni, akár minimálbérért, ha meg nincs akkor szó szerint éhen halunk. Az az igazság, hogy erre a melóhelyre úgy kerültem be, hogy az egyik volt kolléganöm ajánlotta, hisz öt már elöbbröl ismertem. Persze utólag tudtam meg a sok kis apró betűs lényeges dolgot, túlórák, idióta kollégák, túl sok fizikai meló, ja és ez a drága határozott idejű szerzödés. Úgyhogy hiába dolgoztam a kis bájos drágasággal, jól átcseszte a fejem, vagy ő sem akarja észrevenni, mekkora szarban van, vagy szadista és élvezi, ha kínozzák...:(

2013. júl. 19. 08:40
 18/21 anonim ***** válasza:

Hiába beszélsz ügyvéddel.

Azt tudod tenni, hogy olyan jó helyet keresel magadnak, hogy nem zavarnak a felmondás következményei.

2013. júl. 19. 15:06
 19/21 A kérdező kommentje:
Ez jó, olyan jó helyet, hát nem egy álom világban élünk, ez a valóság.....Lehet vmivel jobbat találok, de hogy annyival jobbat, hát azt erösen kétlem...
2013. júl. 19. 15:26
 20/21 anonim ***** válasza:
Ezert szokas eloszor gondolkodni....
2013. júl. 19. 15:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!