Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Sajnos elvesztettem a munkahelyenet egyik pillanatról a másikra. Nem volt egy álomfizetés, 100-150e netto Ft. Csakhogy a párom Gyeden van és nekem kell megoldani a dolgot. Külföldön gondolkozom erőteljesen, csak nem tudom merre induljak. 0-ról most iratkozom be a végső tartalékainkból 4 hónapos intenzív angolra. Na és utána? Sajnos nem igen van ismerősünk aki segíthetne, tapasztalatait megosztaná. Őszintén szólva arra vàgyom, ha már itt kell hagynom a családom, legalább anyagilag megérje. Bármilyen munkát elvállalok, szerény körülmények között is ellakom. Merre induljak?

2013. júl. 11. 08:16
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
A páromnak is van munkája, csak míg szoptat nem tud visszamenni. Meg különben is egy gyerkőcnek amíg csak lehet az anyja, és szerencsésebb esetben az apja mellett is van a helye. :) Az én munkám is biztosnak tűnt, több mint 10 éve dolgoztam ott. Azért én reménykedek. Jó nyelvérzékem van, csak eddig nemigen volt időm, sem lehetőségem nyelvet tanulni. Szerintem 4 hónap azért elég egy alapszinthez, ha az egész napom erről szól. Ha vhova felvesznek, pedig màr tudom, hogy megállom a helyem. Csak az elindulás nehéz, hogy merre.
2013. júl. 11. 21:27
 12/18 anonim ***** válasza:

Hát Londonba csak úgy pénz nélkül ne indulj el, mert egy egyszerűbb szoba valahol a külvárosban is havi 100.000 forint körül van + a közlekedés, kaja sem olcsó. (Ráadásul sokszor le kell tenni több havi díjat előre).

És valóban, ahogy valaki korábban írta, a fél világ bevándorlói ott tapossák egymást.

2013. júl. 12. 00:30
 13/18 A kérdező kommentje:
Akkor mit javasoltok, merre? Írország? Skócia? Egyéb?
2013. júl. 12. 07:52
 14/18 anonim ***** válasza:

Írország? :D Épp csődbe készülnek menni.

Skócia szintén nem remekel mostanság.

Ausztria vagy Németország messze sokkal jobb választás lett volna, persze némettel, nem angollal.

2013. júl. 12. 08:40
 15/18 anonim ***** válasza:

Szerintem minden tele van bevándorlókkal... Nem tudom, mi lenne a jó megoldás.

Viszont az előttem szólónak igaza van, csak úgy pénz nélkül elmenni baromság. Sanszos, hogy nem is kapsz munkát és nagy kezdőtőke kell., Van annyi pénzed, hogy kifizess mondjuk fél évi "életet", amíg nincs munkád?

2013. júl. 12. 08:41
 16/18 A kérdező kommentje:
Én ezt nem akarom elhinni. Hányan mentek ki és vannak ott még mindig. Nem lehet rosszabb, mint itthon. Itt sem beszéltem még életemben soha olyan emberrel, akinek tetszett volna a munkája. Ez itthoni mentalitàs. Ès azt sem hiszem, hogy milliós kezdőtőkék nélkül ne lehetne boldogulni. Ez kizàrt. Itthon még a lakhatásra sem elég sokaknak. Ezért mennek ki, és maradnak pàr évre. Kérnék egy kis pozitív szemléletet, ha lehet. Unom a sok negativitàst..
2013. júl. 12. 18:50
 17/18 anonim ***** válasza:

[link]

egy rahedli történet, van köztük pozitív és negatív is és a pénzügyi dolgokról is olvashatsz...ha van időd, olvasd végig őket

2013. júl. 13. 06:26
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. júl. 13. 08:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!