Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez a Docler Holding mégis mit...

Ez a Docler Holding mégis mit képzel magáról?

Figyelt kérdés

Ugy adja elő magát, mint valami elit cég, ahol még a takaritót is "tisztaságér felelős munkatársnak" hivják, közbe meg csinálja ezt a kamlotyós dolgot, meg mindig rájuk meg a kommandó is, hogy meglegyen a látszatellenőrzés a kormány részéről? Tuti, hogy egy csomo 18 év alatti lány mutogatja magát a docleren keresztül, meg ki tudja még milyen üzletekben vannak benne.

pl probáltam jelentkezni náluk, de egyből ajánlólevelet kell adni. Te jó ég, hát a Bosch-nál meg ilyen jellegű cégeknél nem kell ajánlólevél, ezek meg még itt válogatnak?

Nem kétségbeejtő, hogy egy ilyen cég játszhatja a janit Magyarországon?

2013. júl. 10. 17:43
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
66%

"Jól érzem, hogy neked ebbe benne van a személyes sértettséged is, mert te se tudtál továbbtanulni?

Nem, rosszul érzed. Én szerencsés gyerek voltam jómódú szülőkkel, jó középiskolába jártam, majd jó egyetemre.

"Mi összefüggés van a között, hogy valaki szegény családból származik és hogy be kerül-e államira vagy jó gimnáziumba?

Ez neveltetéstől függ, nem anyagi helyzettől. "

Ez nem így van. Például ha az említett osztálytársad, akit példaként hozol fel Nyíregyházon született volna és a szülei szegények akkor hiába kerülhetett volna be a Fazekasba képességei alapján, nem került volna be, mert nem tudott volna Pestre költözni. Ugyan így ha 18 évesen azt mondják neki otthon, hogy kisfiam ki nem dobunk, lakhatsz itthon (Nyíregyházán), de anyagilag nem tudunk egyáltalán támogatni akkor nem ment volna a BME-re. Végezzen mondjuk levelezőn gépészmérnökit vagy mérnökinfót? Megnézném az első progmat vizsgáján...

Ezen a neveltetés egy cseppet sem segít, sőt, még az egyéni képességek sem. Ez tisztán anyagi kérdés. És az általam vázolt forgatókönyv a ritkaság manapság - sajnos.

A diákhitel talán az egyetlen reális alternatíva az általad vázoltak közül - más kérdés, hogy mennyire jó dolog milliós adóssággal kilépni az egyetem után az utcára - pláne, hogy nem mindenki proginfót végez, hogy már akkor kap jó állást mikor még meg sem száradt a diplomáján az aláírás. Törleszteni meg ugye kell, ha van állás, ha nincs, ha "110e pályakezdő" ha több...

"Vagy te mit várnál el? Hogy aki nem teheti meg annak alanyi jogon járjon az egyetem mellett belvárosi lakás és tandíjmentesség? Ezt ügye te se gondolod komolyan?"

Én ilyet még véletlenül sem mondtam. Nyilván nem. Nem is kínáltam semmilyen megoldást, csak azt mondtam, hogy van- aki például a webcamozásban látja a megoldást és ezt el tudom fogadni akkor, ha értelmes cél van mögötte, nem az, hogy legyen miből Gucci pulcsit venni meg drogozni a discoban hétvégén.

"Szerintem hagyjuk is a vitát, nem egy szinten vagyunk, te meg csak ahhoz értesz, hogy kiforgasd a szavaimat."

Valóban nem vagyunk egy szinten - csak nem abban az irányban, ahogy te azt gondoltad mikor ezt leírtad :)

A szavait meg annak lehet kiforgatni, aki kétértelműen fogalmaz maga sem érti, amit leír...

2014. nov. 22. 23:23
 42/42 anonim ***** válasza:

Nem csak Budapesten lehet jó gimnáziumba és egyetemre járni... Nyíregyházi pl. járhat a Debreceni Egyetemre és biztos vannak ott is jó gimik.

És 18 éves kora után se lehet kidobni egy gyereket, ha nappali tagozatos hallgatói jogviszonya van.

És ahogy már előttem is írták, normális szakokra legtöbbször már minimum pontszámmal be lehet jutni, szóval nem tudom miről beszélünk. Persze most jössz majd azzal, hogy nem lehet mindenki reál beállítottságú, persze végtelenségig lehetne kötekedni...

És most csak a legfontosabb tárgyi tévedéseidet mondtam.

2014. nov. 22. 23:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!