Akinek nagyon nehéz volt elhelyezkedni, annak hogy sikerült mégis? És mi volt az ok, ami miatt nem tudott?
És most itt csak olyanok válaszoljanak, akik legalább fél év - egy év kiméretben probálkoztak sikertelenül.
Légyszi olyanok se irjanak, akiknek volt bármiféle keresetük. Szóval csak inkább olyanok, akik tényleg szószerint SEHOVA sem kellettek!
Én végül csak ismerőshöz tudtam elmenni, fizetés nélkül dolgozni két évig, hogy legyen gyakorlatom. :(
Előtte kb. fél évig kerestem, de SEHOVA nem kellettem.
Elkeserítő. :(
Első:
jogász, akkor voltam 25 éves, lány.
Ezt az utolsó szemét kérdést miért is kellett feltenned? Nem, képzeld, az életemben SOHA nem voltam bulizni, mert nagyon nem az én világom. Színházba járok, igen, ha azt is "bulinak" lehet nevezni! Talán csak szabad? Erasmuson nem voltam, de nem tudom, hogy az miért is lenne olyan szörnyű...
Nem dolgoztam abban az időben egyáltalán, csak önkéntesként egy jogvédő szervezetnél (ott azóta is vagyok amúgy), előadásokat látogattam, tagja lettem egy jogi társaságnak is (szintén a mai napig tag vagyok), és spanyolt tanultam.
Diploma után 1 évig semmi, csináltam egy nyelvvizsgát és jogsit, utána ismerős útján önkéntes munka, reméltem, hogy felvesznek, kicsit kapcsolódott a diplomámhoz (biosz), de nem vettek fel fél évig, ezután ismerős révén kaptam minimálbéres közalkalmazotti irodai munkát, azóta, 2 éve itt vagyok.
Erasmuson nem voltam, buli ésszerű kereteken belül, nem költöttem rá sohasem sokat, inkább csak a barátaimmal találkoztam.
Most meg nincs is időm rá, utoljára szilveszterkor voltam valahol a barátommal.
Az egy év alatt egyszer a suliból a hök ajánlott egy adatbeviteli munkát, azzal kerestem 20ezer Forintot, ezen kívül semmi bevétel.
Több 100 önéletrajzot elküldtem, leginkább a tapasztalat hiánya volt a baj vagy rákérdeztek, hogy akarok-e gyereket. Arra meg nincs jó válasz, mert gondolom úgyis elkönyvelnek -ez mindjárt gyesre megy-nek.
Igaz én 4 hónap alatt találtam munkát, de nekem sem volt egyszerű, szóval leírom a tapasztalataimat. Közgazdász végzettségem van, de egy kisebb városban élek, ami nehezíti a helyzetet. A 4 hónap alatt közel 200 helyre küldtem el a pályázatomat és összesen 4 állásinterjú voltam...
Nekem úgy lett munkám, hogy elküldtem egy közigazgatási szervnek a pályázatomat, hátha..... nagyon gyorsan reagáltak, hogy érdeklem őket, gyorsan lefutott a 2 körös interjú és fel is vettek. Már régóta gondolkodtak, hogy kellene valaki, de nem írtak még ki rá pályázatot, de amikor meglátták az önéletrajzom, megtetszett nekik.
Nem csak ide jár a lepontozós b[]rom! Más kategóriákban is ez van, és totál ellentétes kommentek is le vannak pontozva... valaki azt hiszi, ez jó játék...
Amúgy én még most sem találok, pedig van 5 szakmám is. De én már fel is adtam... Egyéni vállalkozásban gondolkodom CSAK! Azon dolgozom egyfolytában! Mert ez egy retek ország. Ha nincs protekciód, a büdös életben nem fogsz 100 ezernél többet keresni... (Nyilván, van az a kevés kivétel, aki a főiskolai gyakorlat idején jó helyre került! De abból is kevés van.)
Itt gyakorlatilag bármilyen szakmád lehet, a munkaadónak mindenhol egy célja van: 5 ember munkáját egy emberrel megcsináltatni, és mindezt persze 5-600 forintos órabérért, amit úgy állít be, hogy ő az isten, aki hatalmas bért fizet neked...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!