Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Akinek nagyon nehéz volt...

Akinek nagyon nehéz volt elhelyezkedni, annak hogy sikerült mégis? És mi volt az ok, ami miatt nem tudott?

Figyelt kérdés

És most itt csak olyanok válaszoljanak, akik legalább fél év - egy év kiméretben probálkoztak sikertelenül.

Légyszi olyanok se irjanak, akiknek volt bármiféle keresetük. Szóval csak inkább olyanok, akik tényleg szószerint SEHOVA sem kellettek!

2013. jún. 29. 18:07
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
na hát én szoktam lepontozni a válaszolokat, ha nem birom a kritikát, de most nem én voltam!
2013. jún. 30. 16:06
 12/14 anonim válasza:

Én sokáig makacskodtam egy szakkal, hogy majd lesz valahogy, majd találok valamit, aztán abba is hagytam.

Váltottam.

Megérte, van munkám.

Ebből rengeteget tanultam.

Előtte fújoltam mindig, hogy bezzeg akinek kapcsolatai vannak. Neki könnyű.

De ma már belátom, hogy ez a normális. Vagyis, ez is normális.

Mert másképp, hogy lehet állást találni? Neten, központon (ott megint emberekkel érintekezel), hírdetésen keresztül.

De egy statisztika alapján az emberek 90%-a kapcsolatokon, ismerőkön keresztül talál valamit.

Ezt némely esetben valóban fel lehet róni, hogy "bezzeg".

De lássuk be: emberek vagyunk.

Tizenéve közöm van ahhoz, ami most a munkám, és csak hobbiként űztem, sok onnan az ismerősöm. Tehát nem úgy keltem fel, hogy aznap kitaláltam, és soha életemben azt se tudtam mi is az.

A legtöbb ember így választ szakot, ahogy én is tettem (mármint az előzőt). Nehéz betörni oda, ahol még nem ismernek, ergo nincs kapcsolati tőkéd. Ez még annak is fontos, aki a szakma szupercsúcsa.

Én nem mondom, hogy lehetetlen, de az olyan, hogy mindig is penge élen való táncolás, ha valaki körömszakadtáig kitart egyetlen álma mellett, mert szerencse is kell.

Ezek idézetekben gyönyörűen festenek, hogy tarts ki, meg érd el, és stb. De érdemes észrevenni, mi az, amikor a kitartás már nem kitartás, hanem naivitás.

És akkor azt el kell engedni. Ha nem is örökre, de egy darabig. Néha az élettel kompromisszumot kell kötni.

Anno azért sem volt olyan nagy ismeretségi köröm, mert egy befelé forduló, magamnak való ember voltam, sőt csendes. Nem adtam fel a személyiségem, viszont rájöttem, hogy végeredményben még nekem is jól esik kicsit nyitottabbnak lenni.

Ez amúgy olyan ördögi kör tud lenni, néha nem azért zárkózott valaki mert olyan, csak egyszerűen neki így kényelmes, és fél kimutatni magát.

Én is így voltam.

És megváltozott az életem.

Egyszer a gyakorlati helyemen anno azt mondta egy idősebb pacák: tudja, nagyon sok múlik ám a személyiségen is.

Egyszer két kislány közül, mikor választanom kellett, tudja mért vettem fel a másikat? Mert hasonlított az édesanyámra, és nagyon kedves volt.

Én nem igazán hiszek az netes önéletrajz küldözgetésben,

nekem nem is jött be, és tudom is, hogy személyesen sokkal nyerőbb lennék, de valamit nem lehet postázni... és ezt most lehet sokan igazságtalannak vélik.

De hát azt se lehet mondani, hogy senkinek se sikerül, mert van akinek igen.

2013. júl. 4. 17:32
 13/14 A kérdező kommentje:
s veszélybe került a megélhetésed valaha is?
2013. júl. 4. 18:08
 14/14 A kérdező kommentje:
ja és nem ugy lettél nyitott véletlenül, hogy jobb lett a külsőd és utána már magába rántott a társasági élet?
2013. júl. 4. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!