Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mégis mit (és hol) tanuljak,...

Mégis mit (és hol) tanuljak, ha mindenre azt mondják h 'sehol se tudsz majd vele elhelyezkedni"?

Figyelt kérdés
(felsőoktatás)
2010. jan. 18. 16:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
gépészmérnök, villamosmérnök pl. simán el tud helyezkedni (amelyik nem, ott valami más gond van)
2010. jan. 18. 16:37
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

arra törekedj, hogy:

- dolgozz a suli mellett is, lehetőleg olyat,ami azzal függ össze, amit tanulsz. Ez nagyon fontos, a tapasztalat egy önéletrajzon rengeteget dob, a többiekkel szemben már előnnyel indulsz. Persze elsőévesként ez lehet nem jön össze, de harmad vagy negyedévesként már valószínűbb.

- tanulj nyelvet. ha tetszik ha nem, elengedhetetlen, és megtérül a belefektetett energia, ha ügyes vagy

- legyenek ismerőseid, akik bejuttatnak valahová, mármint munkahelyre.

Most nem írok ide szakokat meg sulikat(azt se tudom mi érdekel téged), de szerintem amiket leírtam arra érdemes odafigyelni.

2010. jan. 18. 16:40
 3/10 A kérdező kommentje:
kommunikáció,kereskedelem,pszichológia ezekek eléggé érdekelnke és a hasonló humán dolgok
2010. jan. 18. 16:46
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

akkor szerintem pszichológia, talán azzal lehet ezek közül könnyebben elhelyezkedni, meg érdekes is.

a kommunikáción tömegképzés van :(

2010. jan. 18. 17:03
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
gépészmérnökin is tömegképzés van!:S
2010. jan. 18. 21:06
 6/10 anonim ***** válasza:
52%
ja, csak a kommunikációs tömegképzésen 300an végeznek, a gépészen meg 20-an félévente :D abból kb. 10 ért ahhoz amit tanult...
2010. jan. 18. 22:47
 7/10 anonim ***** válasza:
én amondó vagyok, hogy tanuld azt, ami érdekel :)lehet, hogy tömegképzés van kommunikáción, de ha rendesen tanulsz és nagyon sok ismereted van, esetleg több, mint az átlagnak akkor biztosra veszem, hogy lesz állasod..az is számít, hogy mennyire vagy jó a szakmádban nem csak a papír..diplomája manapság mindenkinek lehet...
2010. jan. 18. 23:25
 8/10 anonim ***** válasza:
na hát ne túlozzunk! Amióta beharangozták, h kevés van gépészmérnökből már mindenki az akar lenni, szal.., lesz belőle rendesen, nem kell félni! Ugyan ez volt az ügyvéddel, jogásszal, logisztikussal, stb..
2010. jan. 19. 16:33
 9/10 anonim ***** válasza:

Jahh jogászból már baromi sok van.

Azonban mérnökit nem sokan végzik el...

Lehet, hogy be lehet kerülni kettes érettségivel, de ott bent is kell tudni maradni.

2010. febr. 13. 13:54
 10/10 anonim ***** válasza:

Lehet hogy egyre több ember megy gépész szakra mióta több kell belőle, meg lehet hogy sokan elvégzik ketteskékkel, de ők nem is valószínű, hogy el tudnak helyezkedni.

Ahol anyu dolgozik (műanyag üzem), volt egy srác, pesten végzett a Gábor Dénes főiskolán mérnök infón, itt meg 3 műszakban dolgozott 60e ft-ért, mert egyszerűen hülye volt ahhoz amit tanult.

Én ha újra kezdhetném, akkor szakácsnak mennék, max leérettségiznék mellette. Minden nap megnézem a helyi újság álláshirdetéseit: 10-ből 5-en szakácsot keresnek...

2010. febr. 13. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!