Mit érdemes tanulni, hogy a következő 1-2 évben legyen munkám?
24 éves vagyok egy BSc. diplomával és egy középfokú nyelvvizsgával. Van egy "B" kat. jogosítványom is, de rá kellett jönnöm, hogy ezek nem elengedők ahhoz, hogy munkát találjak, majd' 1 év alatt.
Mit javasoltok? Mit tanuljak, hogy legyen munkám?
Bocs, de én nem budapesti vagyok, hogy csak úgy ide-oda tudjak szaladgálni a cégekhez. Nekem már az is nagy szó, ha az önéletrajzom megfelel 80%-ban a munkáltató elvárásainak.
A munkakínálat korántsem olyan fényes mint arrafelé.
Természetesen hajlandó lennék áldozatot hozni, de eddig nincs miért. A szakomból még 90% így van mint én. Nem hiszem, hogy csak velem van a baj...
Milyen mérnök vagy?
Bocsi, hogy itt kérdezek, de: valamelyik válaszoló említette hogy 1 év 3 hónap volt a szakmai gyakorlat, hogyan lehet ennyit összeszedni?
#13-nak:
Orvosi: 1. év utáni nyár: ápolástan gyak., 3. év utáni: belgyógy gyak.; 4. év utáni: család orvosi + szabadon vál.
Ezek mind 1-1 hónap, plusz még az egész 6. év gyakorlatnak fogható fel. (Közben eszembe jutott, hogy 4-5. éven év közben is van félévente 2x2 hét blokkgyak)
#15:
Munkát valóban lehet találni, de nem mindegy, hogy az a bivalyb..sznádi körzeti SZTK, vagy pedig egy egyetemi klinika. Ráadásul, én nem a betegellátásban akartam/akarok elhelyezkedni.
Mellesleg, én pedig munkanélküli mérnököt nem láttam rajtad kívül.
Hát, az tény és való, hogy manapság sok mérnököt keresnek, és a hozzáállásoddal "barátok közt" is erős problémák vannak.
Én közgazdász vagyok, okleveles. Saját bőrömön tapasztaltam, hogy, aki akar munkát, az kap is. Szombaton lesz a diplomaosztóm, és épp hétfőn hívtak, hogy fel vagyok véve egy elég neves céghez. 1 hónap alatt el tudtam helyezkedni, ugyanis kb májusban kezdtem a munkakeresést. DE! Nem volt ingyen. Én két éven keresztül dolgoztam ingyen egy nemzetközi diákszervezetben napi 6-8 órában, mellette éjszaka tanulás. Plusz még voltam kötelező gyakorlaton is (egyébként ezt olvastam kérdező, hogy te is voltál...elég semmitmondó lehetett, ha ezt sem veszik figyelembe a cégek). Szóval, mindent lehet, csak akarni kell, és nem fennhéjázva leugatni azt, aki az ingyen munkát ajánlja neked, mert hát lásd be, mégis csak lehet, hogy van benne valami.
Viszont, hogy hasznos tanáccsal is szolgáljak: Ha ennyire nagyképű vagy, és nem vagy hajlandó "ingyen" dolgozni, akkor iratkozz be egy mesterszakra vagy egy akármilyen alapszakra, akkor lesz hallgatói jogviszonyod. Ebben az esetben elmehetsz szakmai gyakorlatra (műszakisoknak rengeteg lehetőség van), és akkor minimálbérért tudsz gyakorlatot szerezni.
Vagy, ha megfelel Győr, akkor menjél el az AUDI Szakra és akkor oda egyenes úton felvesznek.
Milyen mérnök az, aki nem talál munkát? (Kérem a négyzetbe írja be a megfelelő betűjelet!)
a) elégséges diplomával végeztél a méltán híres nyíregyi fősulin
b) környezetmérnök vagy
c) egyik sem
d) tele van velem a piac
Akkor most mit vársz tulajdonképpen?!
Számos otletet írtak, egyik sem jó neked, de úgy látom barátom, hogy neked bizony budos a munka, mérnok úrnak derogál a pályakezdés...
Inkább maradj otthon, verd a f@@@odat, majd kitermeljuk a munkanélkulidet...pfffff
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!