Mit érdemes tanulni, hogy a következő 1-2 évben legyen munkám?
24 éves vagyok egy BSc. diplomával és egy középfokú nyelvvizsgával. Van egy "B" kat. jogosítványom is, de rá kellett jönnöm, hogy ezek nem elengedők ahhoz, hogy munkát találjak, majd' 1 év alatt.
Mit javasoltok? Mit tanuljak, hogy legyen munkám?
Jelentkezz olyan céghez, ami jó referenciát ad, és mondd, hogy akár ingyen dolgozol. Ha ez nem jön össze, kezdj máshol dolgozni, akár nem a szakmádban. Ha ez sem jön össze, kezdj el önkénteskedni.
A lényeg, hogy ha nem is szakmai a tapasztalatod, de a cégek látják, hogy neked "nem büdös a munka", láttál már céget belülről, tudod, mi az, hogy reggel 8kor kelsz, stb...
Már sejtem ki lehetsz, kérdező.
Amúgy az ingyenmunkáról mondok neked 1 rövid anekdotát: végzős év előtti utolsó nyári szünetben volt 1 szabad hónapom, és kitaláltam (én "elmeháborodott"), hogy bemegyek abban az egy hónapban tapasztalatot szerezni az általam kinézett helyre. Ingyen.
A vége az lett, hogy mégis kaptam fizetést arra a hónapra, sőt egy elég szép lánnyal is összejöttem ott (mert tudom, hogy nálad ez is szempont), ráadásul a munkába se kellett beleszakadni...
Voltam kötelező szakmai gyakorlaton 3 hónapig. Ingyen.
Van barátnőm, nem tudom, hogy jön ide ez a része a mondanivalódnak.
Gyors fejszámolás után nekem 1 év 3 hónap a kötelező szakmai gyakorlat, ami ingyenes. És emellett vállaltam be a fentebb leírtakat.
Ebből is látszik, hogy az égvilágon semmi motivációd nincs, képtelen vagy egy adott célért áldozatokat hozni. Inkább ülsz egy helyben és várod a csodát, mert ez a kényelmesebb választás. És az önéletrajzod is a sok üresjárattal ezt tükrözi. Gondolom, hogy ha egy esetleges interjún is szóba kerülne hasonló téma, akkor rögtön meg lennél lőve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!