Hogy legyen vonzóbb az önéletrajzom a munkáltatóknak? (lent folyt. )
tuzolto0000:
Igen, be kell tartani bizonyos normákat. Ha egy eleve a HR-t, vagy a cég egészét fikázó email címről jönne egy jelentkezés, akkor a jelentkező komoly személyiségproblémákkal küzdene, provokatív személyiség lenne - mint ilyen, nem lenne helyes a csapatban.
Az email cím választása, a csicsás sablonok választása és a korábban leírt egyéb negatívumok már eleve jellemzik valamennyire az ember személyiségét/intelligenciáját.
A jelentkezést, önéletrajzot nem az "idióta humános kedvéért" kell átírni, hanem a munkavállaló saját érdekében.
A mi konkrét esetünkben elvárás volt a megbízható angol tudás, a jó kommunikációs készség - és ez itt nem csak egy sokszor elhangzó sablon, hiszen emberekkel kell dolgozni.
Ezeket, vagy ezek hiányát már egy egészen rövid levélből is fel lehet ismerni, az általam ezen a téren legjobbnak ítéltek közül kezdtem el válogatni.
A személyes interjúra a jelentkezőktől kézzel írott önéletrajzot is kértem. ez nagy segítség volt a kiválasztásnál, mert egy ilyen írásból rengeteg minden megtudható az írójáról: csapatjátékos-e, alkalmas-e önálló munkavégzésre, gyorsan vagy lassan gondolkozik, milyen a munkamorálja. Természetesen ehhez szükség van grafológiai ismeretekre is (én tanultam).
Szerencsés, ha a jelentkezőnek volt már hasonló körben munkatapasztalata, de, mint korábban írtam, volt, hogy szociális körülményeket is figyelembe vettem, és felvettem tartósan munkanélküli jelentkezőt, szemben a tapasztaltabb jelentkezővel. Természetesen ez nem az általad hiányolt szakmai hozzáállás, de jól betanítani valakit könnyebb, mint a hiányzó lojalitást belenevelni valakibe...
A kisvállalkozások a multikkal szemben valóban adnak arra (a többség legalább is ad), hogy a munkatársaik jól érezzék magukat az állásukban és a cégnél. Nekem sem mindegy, hogy kivel vagyok dolgozom együtt hosszú időn keresztül.
A sógor-komaság kérdése.
Gondolj bele, ha te cégvezető, vagy tulajdonos lennél: kivel dolgoznál szívesebben? Olyasvalakivel, akinek az előéletét ismered, vagy egy teljesen ismeretlen emberrel, aki felé a bizalmat még kölcsönösen fel kell építeni?
Vagy ha egy már meglévő alkalmazottad családtagját felveszed, akkor a család tagjai feltehetőleg a jövőben mindent meg fognak tenni, hogy a legjobb tudásuk szerint dolgozzanak és rászolgáljanak a bizalomra.
Hidd el, ez szakmai hozzáállás, hiszen tulajdonosként a célom az, hogy hosszú távon, megbízható munkaerővel dolgozzunk együtt.
Én azt venném fel aki tud és nem a kispista haverját meg spanját.
Ha egy levélből te megállapítod valakinek a tudását,akkor ott baj van,vagy csak követed a hr sablont.
Egy kispali573@gmail.com még nem fogja fikázni egyik hr-t vagy céget sem.
A sablont nem csak a cég profilja miatt írom át(hogy ne legyen sablon és lássák,hogy felkészültem),hanem mert a hr-nek már lassan nem tudom mi felel meg.
Csűrheted,csavarhatod,ez csak egy modern szarság,mert minden arról szól ki,hogy adja el magát,mint valami kib45zott árucikket.Az ilyen hülyeségek és emberek miatt tart itt a világ.Régen sokkal jobb volt.
#13:
Gondolom te már túl vagy számtalan sikeres interjún, azért állítod ilyen magabiztosan, hogy minden rossz, ami nem a te elgondolásod szerint való.
Az ember próbál segíteni, erre te leidiótázod, lehülyézed.
Értékes munkaerő lehetsz.........
Menthetetlen vagy :)
Sajnállak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!