Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Túl sokat akarok elérni az...

Túl sokat akarok elérni az élteben?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok és a következő 12 évet szeretném még a tanulásnak szentelni - munka mellett természetesen.

A tervem: szerezni egy phd-t közgazdaságtanból (van egy msc-m eddig), majd elvégezni a fizika msc-t, majd abból is egy phd-t csinálni. Közben még megtanulnék felsőfokon franciául meg japánul. Jó terv? Megvalósítható?

2013. jún. 28. 13:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nem rossz,de csak meló mellett így ütős lesz,mert fizikus+közgazdász szakkal elmész komoly céghez modellezőnek csillagászati összeg*3 a fizu :D

De szigorúan meló mellett csak,hogy legyen egzisztenciád.

2013. júl. 28. 20:21
 12/12 anonim ***** válasza:

Nem rossz terv, de egy kicsit nekem olyannak tűnik mintha egy 18-20 éves írta volna, aki még nem tudja eldönteni hogy mit is akar. Ha pénzt akarsz keresni, azt phd nélkül is lehet. Pl külföldön más a rendszer, nem feltétlenül kell doktori ha valaki kutatni akar, sőt tanítani sem kell mindenhol a phd-s évek alatt. (Ezt én korábban sem értettem, hogy Mo-n miért kötelező tanítani, hisz aki kutatni akar, de nem érdekli a tanítás az még lehet teljesen jó a szakmájában, jó kutató. Szóval a doktoranduszok bizonyos szempontból Mo-n olcsó munkaerőt is jelentenek az egyetemnek.)

Jó karrierhez nem szükséges 2 phd. Két doktorival is kerülhetsz utcára, míg más 10 osztállyal is jól menő vállalkozást tud létrehozni.

Nyelveket meg bármikor tanulhatsz, avval semmi gond nincs, de ennyire ne tervezz előre. Szerintem kezdd el a megvalósítást, de ne ragaszkodj minden áron ehhez az elképzeléshez, lehet hogy menet közben még jobb ötleted vagy lehetőséged is lesz az életeddel kapcs.. vagy esetleg még nem látott akadály.

2013. aug. 9. 00:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!