28 éves vagyok és a következő 12 évet szeretném még a tanulásnak szentelni - munka mellett természetesen.
A tervem: szerezni egy phd-t közgazdaságtanból (van egy msc-m eddig), majd elvégezni a fizika msc-t, majd abból is egy phd-t csinálni. Közben még megtanulnék felsőfokon franciául meg japánul. Jó terv? Megvalósítható?
Értelme nem sok van. 40 éves korodra lesz egy csomó címed, de nem éltél és egzisztenciát sem építettél. Nekem ne gyere be...
2013. jún. 28. 13:38
2/12 A kérdező kommentje:
De lesz egzisztenciám hisz közben dolgozok.....
2013. jún. 28. 13:51
3/12 anonim válasza:
Azt megnézném, ahogy közgáz PHD és fizika MSC mellett tanulod a japánt és a franciát felsőfokon, miközben napi 8 órát dolgozol. :)
Ha a 4-ből csupán 1 célt tűztél volna ki magadnak még akkor is kétséges lenne munka mellett a pozitív kimenetel. Így sansztalan, ha csak nem vagy zseni. De ha zseni lennél akkor egyrészt nem itt kérdeznél, másrészt nem 28 évesen esnél neki.
2013. jún. 28. 14:52
4/12 anonim válasza:
Néhai mesterem (aki az MTA rendes tagja volt) mondta nekem: "Higgye el, akinek két PhD fokozata van, mindkettőt odaadná egy MTA doktoriért (DSc). Amúgy szimpi terv, de mi értelme a fizikának és a közgáznak együtt?
2013. jún. 30. 21:42
5/12 A kérdező kommentje:
Fizika + közgázzal együtt lehet nagyon jól keresni, quant lehetnék.... de ha nem jön be akkor elmennék csillagásznak, addig meg míg a fizika szakot elvégzem a közgázból élnék meg jobb híjján.
2013. júl. 1. 13:31
6/12 anonim válasza:
Most te tudós akarsz lenni, vagy pénzt akarsz keresni?
2013. júl. 1. 16:47
7/12 A kérdező kommentje:
Ez majd elválik, egyelőre a közgázzal pénzt kell keresnem, ehhez kell a phd közgázból, aztán jöhet a fizika. Ha a fizikával végeztem, és lesz elég pénzem, lehet tényleg elmegyek kutatónak, úgyis ez volt mindíg is az álmom.
2013. júl. 2. 11:09
8/12 anonim válasza:
Azért ez olyan, mint a nemzetközi ügyvédi iroda: egy kor felett nem fogad be a közeg (PhD-val sem).
2013. júl. 3. 19:23
9/12 A kérdező kommentje:
Jajj szegény én, akkor ezt a vonatot lekéstem? :D Sebaj akkor kimegyek hollnadiába recepciósnak, az kortalan :D
2013. júl. 4. 10:37
10/12 anonim válasza:
Nem biztos, csak ezzel a veszéllyel számolnod kell. Nem ismerem a közgazdászi és a fizikusi közeg szokásait, csak a jogász kutatók közül mindenki valamivel fiatalabban kezd, bár ez nem kizáró ok elvileg. Nem elkedvetleníteni akartalak, bocs. Amúgy szimpi arc vagy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!