Tanácstalan vagyok a külföldi munkával kapcsolatban. Mit tehetnék?
Húsz éves Hajdú-Bihar megyei srác vagyok. Itt dolgozom lassan egy éve, ez az első munkahelyem. A főnök és a többiek munkához való hozzáállása, a munkahelyi légkör és legfőképp a fizetés miatt kezd elegem lenni az itthoni munkából. "Kidolgozom a belem", és semmi elismerést nem kapok, hanem még elvárják az egyre több munkát. Szeretnék Németországban vagy Ausztriában munkát vállalni. Az ottani fizetésem (ugyanilyen munkáért) a mostani fizetésemnek kb. 8-szorosa lenne. Szakmailag felkészült vagyok, úgy érzem megállnám a helyem, ha találnék kint munkát. Angolul és németül társalgási szinten beszélek, megértetem magam az emberekkel. A gond ott kezdődőik, hogy ha nincs kinti bejelentett lakcímem, és nem élek kint, akkor nem keresnek meg a közvetítők sem, hiába jelentkezem.
A bankszámlámon kb. 780 ezer forint van. Ez az összeg nagyrészt a szüleim, kisebb részt az én munkámnak köszönhetően gyűlt össze. A nagy kérdés pedig ez lenne: "Hagyjak itt mindent, és induljak el egy tetszőlegesen kiválasztott német vagy osztrák nagyvárosba, hátha találok (akármilyen) melót is, és túlélem, vagy maradjak itthon, és bízzak abban, hogy majd a magyar közvetítők nem vágnak át, és még ki is jutok velük?" Nem szeretném elherdálni a nehezen összekapart kis "vagyonomat". Válaszotokat előre is köszönöm.
1, CNC forgácsoló hiányszakma..ha van nyelvtudásod még jobban kell az ember!
2, Ha még így sem találsz itthon, a hiba benned van.
3. Lehet a munkád minősége ,egyéb megfelelő..így viszont komoly cégek sem fognak foglalkozni veled.
4, Próbaképp nézz szét Győrben, de a jelenlegi munkád csak biztos ajánlat esetében hagyd ott. Biztosat a bizonytalanért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!