Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tanácstalan vagyok a külföldi...

Tanácstalan vagyok a külföldi munkával kapcsolatban. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Húsz éves Hajdú-Bihar megyei srác vagyok. Itt dolgozom lassan egy éve, ez az első munkahelyem. A főnök és a többiek munkához való hozzáállása, a munkahelyi légkör és legfőképp a fizetés miatt kezd elegem lenni az itthoni munkából. "Kidolgozom a belem", és semmi elismerést nem kapok, hanem még elvárják az egyre több munkát. Szeretnék Németországban vagy Ausztriában munkát vállalni. Az ottani fizetésem (ugyanilyen munkáért) a mostani fizetésemnek kb. 8-szorosa lenne. Szakmailag felkészült vagyok, úgy érzem megállnám a helyem, ha találnék kint munkát. Angolul és németül társalgási szinten beszélek, megértetem magam az emberekkel. A gond ott kezdődőik, hogy ha nincs kinti bejelentett lakcímem, és nem élek kint, akkor nem keresnek meg a közvetítők sem, hiába jelentkezem.

A bankszámlámon kb. 780 ezer forint van. Ez az összeg nagyrészt a szüleim, kisebb részt az én munkámnak köszönhetően gyűlt össze. A nagy kérdés pedig ez lenne: "Hagyjak itt mindent, és induljak el egy tetszőlegesen kiválasztott német vagy osztrák nagyvárosba, hátha találok (akármilyen) melót is, és túlélem, vagy maradjak itthon, és bízzak abban, hogy majd a magyar közvetítők nem vágnak át, és még ki is jutok velük?" Nem szeretném elherdálni a nehezen összekapart kis "vagyonomat". Válaszotokat előre is köszönöm.

2013. jún. 23. 11:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én is hasonló cipőben jártam mint te! De én belefogtam a kinti munkába és azóta is kint vagyok. Én egy céggel jöttem ki akik megpályáztattak és sok lehetőséget kaptam(de ez vendéglátás). Ha középszinten beszéled a németet és az angolt akkor miért nem mész el fizetőpincérnek? A borravaló több mint a fizu!
2013. jún. 23. 21:42
 12/16 anonim ***** válasza:
88%

1, CNC forgácsoló hiányszakma..ha van nyelvtudásod még jobban kell az ember!

2, Ha még így sem találsz itthon, a hiba benned van.

3. Lehet a munkád minősége ,egyéb megfelelő..így viszont komoly cégek sem fognak foglalkozni veled.

4, Próbaképp nézz szét Győrben, de a jelenlegi munkád csak biztos ajánlat esetében hagyd ott. Biztosat a bizonytalanért...

2013. jún. 24. 19:48
 13/16 anonim ***** válasza:
És ne higyj azoknak a nonamee por embereknek akik megmondják a tutit hogy majd "mosogatásból meg wc pucolásból megfogsz élni" ugyan már...Hatalmas hülyeség. Akik ezt állítják nyugodtan kotorjanak a szarban könyékig, ezt a munkát kint sem fizetik meg.(bizonyítsa az ellenkezőjét)
2013. jún. 24. 19:50
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Azért a mosogatás és a segédmunka se jön rosszul ha az ember épp külföldön van és azt számolja vissza mikor foyg el a pénze, miközben a saját szakmájában keresgél munkát...
2013. jún. 26. 07:44
 15/16 anonim válasza:
Én is így vagyok kedves kérdező. Egész évben kidolgoztam magamat a munkahelyemen, aztán egy törvény miatt 11! ezer nettóval (90 et kaptam addig, abból 30 az utazásra elment és azt sem fizették ki teljesen)kaptam kevesebbet. De ugyanúgy elvárták, hogy még ennél is sokkal többet dolgoztam. Év végén meg közölte a főnök, hogy nem vagyok lelkes, buzgó, mosolygós (haha) munkaerő és kirakta a szűrömet.
2013. aug. 4. 15:46
 16/16 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Lassan fél éve élek és dolgozom Ausztriában. Csak annyit mondhatok azoknak, akik a kérdésemhez keverednek és esetleg hasonló cipőben járnak, hogy merjenek belevágni a kalandba, DE csak akkor, ha van megfelelő erősségű nyelvtudásuk, erős szakmájuk, és eléggé elszántak ahhoz, hogy egy új életet kezdjenek. Ugyanis akárki akármit mond, a külföldi lét egy új életet jelent! Kinek keméynebb, kinek könnyebb a kezdet, de kis idő elteltével minden kisimulhat. Sikerült a szakmámban elhelyezkednem, egész jó fizetésért dolgozom, nem panaszkodom. És sajnos azt kell mondanom, hogy nincs az a pénz, amiért hazamennék dolgozni hasonló munkakörbe. Félreértés ne essék, nem határolódtam el a Hazámtól, csak már megértem, mi jelenti a különbséget aközött a "munka" között amit otthon így hívunk, és az itteni "munka" között, amit elvégzünk.
2014. jan. 23. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!