Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hová lehet fordulni külföldi...

Hová lehet fordulni külföldi angliai bér tartozással kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Férjem múlt év szeptemberétől dolgozik Angliában magyaroknál, építőiparban. Még az elején fizettek rendesen, de ettől az évtől csak csepegtetés megy. Ebben a hónapban már 1500 font körüli összeggel tartoznak. Haza kellett jönnie a férjemnek, úgy volt, hogy utalják neki a pénzt a számlára, utaltak megint egy minimális összeget, azóta e-mail-ra sem válaszolnak. Nem tudom mit tegyünk, vissza már csak a pénzéért menne, de úgysem adják oda szerintem. Én hivatalos úton tenném meg a feljelentést, de hol lehet? Külügyminisztérium? Volt már valaki hasonló helyzetben? Aki esetleg tudna ebben segíteni nagyon megköszönném!
2012. jún. 15. 09:00
 1/7 anonim ***** válasza:

Attól függ,hogy a férjed be volt-e jelentve a munkahelyén vagy feketén dolgozott. Ha feketén dolgozott akkor örüljön hogy egyáltalán fizettek valamennyi összeget,és vegye ezt tanulópénznek. A feketemunkát sehol nem tudja bejelenteni, panaszt sem tud tenni,mert a férjedet ugyanúgy megbüntethetik.

Ha hivatalosan be volt jelentve,fizetett Adót és biztosítást akkor először írásban nyújtson be panaszt a cég felé ahol dolgozott. A levelet másolja le,és a másolattal írjon egy újabb panaszt levelet a megfelelő adóhatóságnál. Mivel írtad hogy a férjed magyar cégnél dolgozott így a magyar apehnál kell panaszt tenni.

A továbbiakban ha nem fizetnek lehet munkaügyi perre menni,de ez már hosszabb folyamat

2012. jún. 15. 09:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Be volt jelentve hivatalosan, de külföldön. A cég neve is angol, kint csináltak céget. Szóval akkor nagy pohár hideg víz a pénzre?!
2012. jún. 15. 09:15
 3/7 anonim ***** válasza:
Kapott minden hónapban fizetési papírt?? Mert Angliában kötelező adni. Van a férjednek N.I. number cardja??
2012. jún. 15. 09:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha múlt év szepetmberétől dolgozik a férjed és be volt jelentve akkor olyan idén február,márciús környékén meg kellett kapnia az év végi adó elszámolását. P45-nek nevezik ha jól tudom. Azt megkapta??
2012. jún. 15. 09:20
 5/7 A kérdező kommentje:
Van NI cardja, adó visszatérítéshez nem kapott papírt, fizetési papírt minden hónapban kap.
2012. jún. 15. 09:45
 6/7 A kérdező kommentje:
Még annyit kérdeznék, hogy van-e kint is olyan, hogy 4 órába jelentik be, a fizetési papírján 550 font szerepel, a szerződést nem kapta meg, csak aláírta (ilyen bolond). Adós papírt nem kapott, de azt, ha jól gondolom 4 órás munka után is kellene adni, még ha 0-ás akkor is, nem?
2012. jún. 15. 09:48
 7/7 anonim ***** válasza:

Angliában is van 4 órási munka. A fizetési összegre annyit írnak amennyit a munkaadó és a munkavállaló megbeszélt. Általában órabért írnak. (pl: 7 font/ óra ) vagy 160 font/week vagy 750 font/ month..

Adós papírt itt kint minden évben február és március között kiküldik. Jól emlékeztem ez a P45

Ezt ha 8 órában ha 4 órába dolgozik kellett hogy kapjon.(Én is dolgoztam 4 órában és kaptam)

Szerződési papírnak is kell lennie.

Ha ezek nincsenek akkor feketén dolgozott.

Ha feketén dolgozott akkor futhat a pénze után.

Sajnos fogalmam sincs hogy tudna utána nézni,de vannak telefonszámok (ahol a N.I. number cardot is intézte,és ott érdeklődhetne,hogy fizetett-e biztosítást..Vagy az adóhatóságot is felhívhatná,hogy tőlük megkérdezze miért nem kapott idén P45-papírt.

2012. jún. 15. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!