Hová lehet fordulni külföldi angliai bér tartozással kapcsolatban?
Attól függ,hogy a férjed be volt-e jelentve a munkahelyén vagy feketén dolgozott. Ha feketén dolgozott akkor örüljön hogy egyáltalán fizettek valamennyi összeget,és vegye ezt tanulópénznek. A feketemunkát sehol nem tudja bejelenteni, panaszt sem tud tenni,mert a férjedet ugyanúgy megbüntethetik.
Ha hivatalosan be volt jelentve,fizetett Adót és biztosítást akkor először írásban nyújtson be panaszt a cég felé ahol dolgozott. A levelet másolja le,és a másolattal írjon egy újabb panaszt levelet a megfelelő adóhatóságnál. Mivel írtad hogy a férjed magyar cégnél dolgozott így a magyar apehnál kell panaszt tenni.
A továbbiakban ha nem fizetnek lehet munkaügyi perre menni,de ez már hosszabb folyamat
Angliában is van 4 órási munka. A fizetési összegre annyit írnak amennyit a munkaadó és a munkavállaló megbeszélt. Általában órabért írnak. (pl: 7 font/ óra ) vagy 160 font/week vagy 750 font/ month..
Adós papírt itt kint minden évben február és március között kiküldik. Jól emlékeztem ez a P45
Ezt ha 8 órában ha 4 órába dolgozik kellett hogy kapjon.(Én is dolgoztam 4 órában és kaptam)
Szerződési papírnak is kell lennie.
Ha ezek nincsenek akkor feketén dolgozott.
Ha feketén dolgozott akkor futhat a pénze után.
Sajnos fogalmam sincs hogy tudna utána nézni,de vannak telefonszámok (ahol a N.I. number cardot is intézte,és ott érdeklődhetne,hogy fizetett-e biztosítást..Vagy az adóhatóságot is felhívhatná,hogy tőlük megkérdezze miért nem kapott idén P45-papírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!