Mi a különbség a cnc gépkezelő, cnc beállító, cnc forgácsoló, cnc marós, cnc esztergályos, cnc programozó technológus között?
A gyakorlatban a programozó leprogramozza a gép munkáját az összes többi meg felügyeli a gép működését és cserélgeti a munkadarabokat.
A gép kezelését, a beállítását és a marást 100ból 99 helyen egy személy végzi, mert kb. egy hetes képzés után totálisan alkalmas rá.
600 órás tanfolyamon már a programozást is megtanítják...
Nekem konkrétan 1 óra alatt megtanították a gép kezelését olyan szinten, hogy egyedül üzemeltetni tudtam, csak a programot adták hozzá. A munkadarabokat és a szerszámokat meg cseréltem.
Ez egy síkban dolgozó CNC gép volt (hűtőbordákat és borítólemezeket gyártottunk). Nyilván egy bonyolultabb, sok tengelyes 3D-ben dolgozó gépnél ez valamivel bonyolultabb, de az is max. 10-15 óra lehet megtanulni...
El sem tudom képzelni mit szöszölnek 600 órát ha nem tanítanak programozást.
a beállító, forgácsoló, marós, esztergályos, gépkezelő, egy közös névem CNC forgácsoló...
a programozó technológus már egy ráépülő szakma, programozásra és technológiákra specializálódva, CAD rajzolás, ellen orsós eszterga, hajtott szerszám programozása, stb. bonyolultabb dolgok, a cnc forgácsoló nem tanulja ezeket, csak alapszintű programozást és gépkezelést tanul, de inkább gyakorlatban mint elméletben, a programozó technológus inkább elméleti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!