Mennyire éri meg kitanulni a CNC esztergályos szakmát? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Hali
Most végzek középiskolában és megszeretném tanulni ezt a szakmát. Ha jól tudom ez 2 év.
Kell hozzá valami alap esztergályos képzettség ? Csak mert nekem semmi ilyesmim nincs, de ha ezt kitanulnám szeretnék ezzel elhelyezkedni esetleg a Dunántúlon, majd később külföldön is. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
2013. febr. 28. 17:35
1/6 anonim válasza:
Ne ezt a szakmát tanuld!a CNC-sek korán halnak, vagy jó esetben meghülyülnek!-egy aktív cnc,-s.
2/6 anonim válasza:
első! mire alapozod ezt? most megijedtem. a párom is cnc-s...
4/6 anonim válasza:
2/3
egy kollégám meghalt 27 évesen egy másik 41 évesen,én 45-évesen érzem magamon az elhülyülés jeleit,ez egy nagyon stresszes szakma!
6/6 anonim válasza:
A CNC forgácsoló szakma 1 év, külön esztergályos nincs. Nem kell hozzá semmi előképzettség, az OKJ-ban benne van a gépi esztergálás és marás alapjainak megtanítása, vizsgázni is kell belőle. Tavaly végeztem, nettó 100-at kapok pályakezdőként, fél évig kerestem munkát mire sikerült találni egyet... Első látásra nagyon érdekes a sokmilliós csúcskütyükkel dolgozni, sokat olvasgattam az érdekes új technológiákról, kiállításra jártam, stb... jelenleg még pályakezdőnek számítok, de már most unom az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!