Mennyit kereshetnék sztriptízből?
Aha. Egyébként van vendéglátós végzettséged vagy tapasztalatod? És ha megint lehet indiszkrét kérdésem (bár hölgyektől ilyet ugye nem szabadna kérdezni): mennyi idős vagy?
Tapasztalat híján, csak mert az tűnik így kívülről jónak biztosan kockázatos nekikezdeni étteremnek.
Szerintem amit írtam, hogyha értesz hozzá (tehát dolgoztál ilyen helyen, tudod hogy mennek a dolgok és hol tudnak a munkavállalóid megrövidíteni, mik az alapvető előírások) akkor egy kocsmába/presszóba/kávézóba (nevezd ahogy szimpatikus) bele lehet kezdeni - csak jól kell a helyet és a célközösséget megválasztani. Ugye azért, hogy ne csak menthetetlenül alkoholisták kisfröccs-pénzeiből kelljen tengődni, hanem be tudj csábítani olyanokat, akiknek van és szeretnék is költeni...
Nem akarok beletaposni a lelkedbe, de meglehetősen fiatal vagy - kevés lenne a tapasztalatod elvezetni egy éttermet. Szóval elsőre legyen meg a végzettség, aztán dolgozz valahol, hogy ellesd mások hogyan csinálják, mik azok a trükkök amiket nem tanítanak az iskolában.
"Akarok egy vendéglátás-turizmus diplomát is, de lehet tanítónőit is, ha az egész vendéglátásból nem lesz semmi, bár az éttermet akarom mindennél jobban." - a diploma nem szükségszerű dolog, de lehetőleg tisztázd le magadban mit is szeretnél. Ha nem szeretnél tanítani, akkor feleslegesen ne pazarold az idődet tanítónői végzettség megszerzésére, csak hogy legyen valami felsőfokú papírod.
Volt úgy 2003-2006 környékén egy kedvenc kajáldám a városban ahol tanultam - egy csaj volt a főnök és 6 alkalmazottja volt, csajok, akik csinálták a gyrost. Ebből 4-nek volt tanítónői diplomája... Szóval csak hogy legyen valami, azért felesleges (a pénzt meg az energiát beleölni).
Nem lehetetlen, de a sztriptízben nincs akkora pénz mint gondolod. Prostitúció esetén sem a lányok keresnek jól, hanem a futtatóik.
Ha kitartóan dolgozol és képzed magad, akkor 30 éves korodra simán dolgozhatsz étteremvezetőként egy luxus helyen, akár külföldön is. Ennek az útnak jóval nagyobb megvalósulási lehetősége és kisebb kockázata van.
Mármint mi lehetetlen? Én olyat nem mondtam. :)
Lehetséges, vannak olyan ismerőseim, ahol pincér házaspár csinálja az éttermet. Dolgoztak pár évet pincérként, megismerkedtek, összeházasodtak és közös éttermet csináltak.
Egyáltalán nem lehetetlen, az sem, hogy egyedül megcsináld - csak kevés hozzá a tapasztalatod. Tisztában vagy például egy vállalkozás működtetésével és annak költségeivel? Például mik a szigorú számadású nyomtatványok? Milyen fix kiadásokkal kell számolni? Milyen adóterheket kell befizetni egy munkavállaló után? Milyen előírások vonatkoznak a vendéglátó helyekre? Mik az ÁNTSZ minimális elvárásai egy melegkonyhával szemben?
Szóval munka (mindegy, hogy itthon vagy külföldön) hogy tapasztalatot meg némi tőkét szerezz, meg némi önképzés, hogy képben legyél azzal, ami a vállalkozás "felszíne" alatt van. Aztán ha felkészültnek érzed magadat pár év múlva, akkor nekivághatsz az álmod megvalósításának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!