Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha 4-5 nyelvet jól beszélnék,...

Ha 4-5 nyelvet jól beszélnék, akkor jogi diplomával jól kereshetnék?

Figyelt kérdés
2013. márc. 6. 20:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Angol felsőfokú, német középfokú, orosz felsőfokú, szlovák alapfokú, angol és orosz gazdasági nyelvvizsgák, szlavisztika alapdiploma, nemzetközi gazdálkodás mester, 3 évnyi munka egyetem alatt = 200 nettó kezdőfizu, most 240, 3 éve jöttem el az egyetemről.

Gondolom ha a 4-5 nyelv a szakterületeden is menne (angolul jogi dolgok, németül, stb.) akkor biztos.

2013. márc. 6. 20:09
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha 4-5 nyelvet jól beszélsz, jogi diploma nélkül is jól kereshetsz.
2013. márc. 6. 20:22
 3/11 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen az értékes válaszod
2013. márc. 6. 20:23
 4/11 A kérdező kommentje:
elsőnek: már az egyetem alatt kerestél ennyit?
2013. márc. 6. 20:28
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ez a kezdőfizetésem volt az első egyetem utáni munkahelyemen. Nyáron lement a diploma, augusztusban már volt munkám.

Az egyetemen a T-Mobilnál dolgoztam telefonos ügyfélszolgálaton, havi 40-70 ezer körül kerestem, és fél évet Tesco árufeltöltőként 40-50-ért.

2013. márc. 6. 20:32
 6/11 A kérdező kommentje:

igen én a nyelveket szeretem tanulni

megőrülök az idegen nyelvű híradókért,filmekért,rádióadásokért

köszönhető ez annak is,hogy a magyar közélettől,híradóktól hányingerem van és inkább elfordulok tőle

még az elsőnek elfelejtettem: az nagyon szép fizetés,pláne a mai válságos helyzetben kezdőként és örülök,hogy el tudtál helyezkedni és talán nem olyan kilátástalan a helyzet...a válság meg úgyis elmúlik (eddig még mindegyik elmúlt,amelyik periodikusan úgy 70-80 évente érte a kapitalista világot)

2013. márc. 6. 20:34
 7/11 A kérdező kommentje:
ritka ez a normális modor...itt,általában leoltják itt az embert,hogy kb mehetsz utcát söpreni, meg mosogatni, illetve szendvicseket sütni
2013. márc. 6. 20:40
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha van normális képesítésed, az már az első lépés affelé, hogy ne a panaszkodók táborát erősítsd.

Az pedig még egy, hogy a munkaadódért dolgozz. Erről könyvtárakat lehetne írni, de én is könyvtárakat olvastam róla, ezért csak röviden említeném meg a hozzáállás fontosságát.

Például olvastam, hogy valaki itt nem értette miért kérdezik meg tőle, hogy miért szeretne az adott helyen dolgozni. "Mer csóró vagyok, nincs munka és kell a pénz" -volt a válasz. Ez a legborzasztóbb hozzáállás. Fejben kell eldönteni és minél komolyabban gondolni, hogy te most a helyért dolgozol, ahol vagy.

2013. márc. 6. 20:49
 9/11 A kérdező kommentje:

miért szeretne az adott helyen dolgozni?

erre mi a helyes válasz véleményed szerint?

mit kell erre felelni?

2013. márc. 6. 21:00
 10/11 anonim ***** válasza:

Nagyon lagymatagon megfogalmazva, hogy "A céggel minél több jót tegyen." és csak másod sorban önmagát említve a válaszban. Most konkrét választ hagy ne írjak de ebből is látszik remélem hogy milyen úton érdemes fejben is elindulni. Messze van még a munkavállalásod? Most végzős gimis lehetsz talán?

Érdemes lesz majd önképző, személyiségfejlesztő könyveket is olvasnod, hogy ne csak szakmai szempontból felelj meg teljesen, hanem tudj pluszokat is nyújtani, amik apróságnak tűnnek, de számítanak.

2013. márc. 6. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!