Milyen magasak a MÁV-nál a fizetések?
Pár embertől (fizikai dolgozóktól) hallottam olyan magas fizetéseket, hogy én csak néztem...
Tényleg ilyen magasak? Érdekelne mind a fizikai, mint a szellemi dolgozók bére:)
Azért a takarítókat sem fizetik rosszul tudtommal. Főleg azokat akik a pályaudvarokon dolgoznak és a vonatokat takarítják meg a várótermeket, plusz az irodákat. Amennyire tudom jól megfizetik őket kb annyit keresnek mint egy gyárban olyan 120 körüli összeget, meg egy csomó kedvezményt plusz ingyen utazás, de abba nem vagyok biztos.
A karbantartókat sem fizetik rosszul, az irodai munkások többet kapnak de fogalmam sincs mennyit.
A mozdonyvezetők meg a jegykezelők pedig elég jól keresnek, de változó, mert függ attól hogy 1 hónapba hányszor dolgoznak hétvégén meg ünnepnapokon, akkor többet kapnak valamivel.
A vasútkezelők, akik a síneket ellenőrzik ők olyan 90 ezer körül kapnak.
Egyiket meg is kérdeztem aki nálunk szokta ellenőrizni a pályát és mondta hogy nem fizetik meg őket túl jól, de nem is kell agyon dolgozniuk magukat, ő is csak tesz gyalog egy pár kört, a sínek mentén ami az ő területe, ha tél van akkor a váltókat kell takarítania, néha megnézi a lámpákat hogy működnek-e normálisan, meg a vasút környékét rendbe tartja és ennyi.
Egy "masiniszta" aki vezeti a vonatokat, 160 ezer körül kap nettóban és az egész családja ingyen utazhat a vonatokon (a gyerekek 25 éves korukig, vagy amíg tanulnak). Ezt az infót olyantól tudom, akinek az apja vonatokat vezet (és nem is IC-t vagy gyorst, hanem csak kis helyi piroskát).
Egy másik ismerősöm apja főmérnök az egyik régióban a mávnál, őt pontosan nem tudom, de olyan 300k körül biztos megkapja a nettót, vagy még többet is. És ott is ugyanúgy ingyen utazik az egész család, de nekik még az IC is ingyen van, semmi pótjegy vagy helyjegy sem kell nekik.
Összefoglalva: lehet hogy nincsenek annyira agyon fizetve, de megszakadni nem kell és rengeteg juttatást kapnak. Ha megnézzük csak az ingyenes utazást, már azzal is tízezreket lehet havonta spórolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!