Miért ennyire pofátlanul alacsonyak Magyarországon a fizetések?
Teljesen egyszerű a válasz: Mert hagyjátok. Az országot 100 hülye vezeti, ti meg vagytok 5 millióan. Máshol elzavarnák az egész parlamentet. Rendőrök meg nem fognak megsorozni ennyi ártatlant, inkább ők is mellénk állnak. A másik meg az, hogy ha a munkavállalók összefognának, akkor annyit kellene megtenni, hogy nem kell senkinek elvállalnia éhbérért a munkát, és ha a munkáltató nem talál senkit, akkor felfogja vinni a fizetést.
Tudom, ez eléggé kivitelezhetetlen, de valahol el kellene kezdeni, mert pont ezért röhögnek a markukban, mert mindig van olyan aki elvállalja 100ft-os órabérért is. Ez van.
A vidék még nem volt ennyire lepusztulva az utóbbi 25-30 évben. Katasztrófa, ami itt van pl. Békés megyében (és gyanítom, máshol sem jobb) Munka nincs, ha van, az is olyan, hogy messze nincs nettó 90-100 ezer forintos bérezés. :(
Az árak meg az egekbe szöktek.
Jó néhány barátom az utóbbi pár évben kiment külföldre (Anglia, Ausztria, Németo, Svédo.) A legtöbbjük, akik Londonban, vagy Bécsben élnek, ők tényleg a legalja munkát végzik minimálbérét, minimális nyelvtudással, és az ottani minimálbérből is normálisan meg tudnak élni - havi 1X étterem, számlákat kitudják fizetni, bevásárlással sincsenek nagy dolgok, és bulizni is tudnak néhányszor, és ezt MINIMÁLBÉRBŐL, LEGÓTVARABB MUNKÁBÓL, és ugyanannyit dolgoznak mintha itthon lennének!!
Nálunk nem hogy a minimálbér, de még a nettó 100 ezer forint sem elég ezekre.
MIÉRT?! :(
Lehet itt a korrupt politikusokra, a szemét munkaadókra vagy a tutyimutyi munkavállalókra mutogatni. A valóság az, hogy azért ennyi a bérezés MO-n, mert ennyit tud a gazdaságunk kitermelni. Ennyi az oka és semmi több.
Az, hogy miért ilyen vérszegény a gazdaságunk megint más tészta.
Amúgy aki már járt pl. Indiában vagy Afrikában és látta ott mi van, az összeteszi a kezét, hogy ilyen "sz@rul" él, mint mi MO-n.
Ezért tart itt a gazdaság, mert egyre többen belenyugszanak abba, hogy nem lehet jobb.
8-as voltam.
2 éve jártam indiában hát lassan nehezen tudom azt mondani hogy itt jobb lenne az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!