Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért ennyire pofátlanul...

Miért ennyire pofátlanul alacsonyak Magyarországon a fizetések?

Figyelt kérdés
És nem csak az alulképzetteknek, hanem szinte a legtöbb ember messze nem keres annyit mint máshol. Miért nem becsülik meg jobban itthon a munkát?
2013. ápr. 25. 10:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
67%

# 8

Nyilván nem. De nem kell azt hinni, hogy az a normális világ, amit Stockholmban látsz, hogy a segédmunkás új Volvoval jár.

a világ ilyen. Ahhoz, hogy egy csoport gazdag legyen egy másik (nagyobb) csoportot ki kell zsákmányolni.

Jelenleg magyarország a két csoport közötti kesekny pengeélen táncol. Ergo lehetne bőven sokkal rosszabb is.

De ha egy évig mindenki befizetne minden adót, áfát és járulékot már az is elég lenne, hogy lábra álljon az ország. Vajon hányan vállalnák be?

2013. ápr. 25. 11:32
 12/25 anonim ***** válasza:
84%

# 10

Szállodában én is jártam, meg sétáltam a csinos belvárosban is. De kimentél vidékre? Láttál olyan munkásfalvakat, amikhez képest az Ózdi cigánytelep a hilton? Víz, áram még a környéken sincs? Orvosról nem is beszélve...

Majd akkor vágyj erre ha eltöltesz köztük egy kis időt.

2013. ápr. 25. 11:34
 13/25 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem az alacsony önbecsülésünk miatt. Ironikusan azt mondanám, hogy 'Gyengéd ápolás 1920 óta'.

Én a másik tábort erősítem, nem dolgozom olyan helyen, ahol nem érzem jól magam. Most is, hogy váltásra kényszerültem, igyekszem felfelé váltani és nem elvállalni mindent, ami jön, hiszen arra is gondolnom kell, hogy ha esetleg 5 év múlva keveredek hasonló helyzetbe, onnan ismét tudjak majd felfelé lépni.

Az eredmény: mindenki hülyének néz és mindenki meg akarja mondani, hogy a mai világban nem hagyjuk ott a munkahelyünket, hanem összeszorítjuk a fogunkat és tűrünk. Köszi szépen, de ebből nem kérek :) A szabadság számomra sokkal fontosabb, mint az a kis pénz, amiből épp' hogy megélünk hónapról hónapra.

Igaz, hogy még nincs gyerekünk és 1-2-3 évig még nem is lesz, pedig már 30-on túl vagyok. Viszont amikor majd megszületnek, pontosan tudni fogom, hogy anyagi biztonságban nőnek majd fel, igazi családban és nem elvált szülők gyerekeként.

Egyébként sem értem, hogy miért kell gyerekeket szülni ugyanerre a rabszolgasorsra, amiben mi élünk? Épeszű ember nem akarhat ilyen jövőt a saját gyermekének...

2013. ápr. 25. 11:51
 14/25 anonim ***** válasza:
61%
Orbánék gazdaságpolitikája miatt nem mernek idetelepülni a nagyobb cégek akik munkát tudnának adni. A beruházások most is messze mélyponton vannak, ami majd 3-4 év múlva érezteti a hatását. Jó a rezsicsökkentés, meg az államosítás, meg a sz@rráadóztatott vállalkozói réteg, hogy tartsuk a hiánycélt, de ez az ára. És nincs változás a közeljövőben.
2013. ápr. 25. 11:53
 15/25 anonim ***** válasza:
56%

A Föld 80%-ánál jobban élünk. Csak a maradék 20% (pl Nyugat Európa) közelebb van és ahhoz tudunk viszonyítani.

A intelligens ember nem viszonyít máshoz siránkozva, hanem tesz érte, hogy jobb legyen az élete (pl kimegy külföldre vagy csinál egy jól menő vállalkozást itthon, esetleg tanul, majd hiányszakmában dolgozik amit megfizetnek).

2013. ápr. 25. 13:33
 16/25 anonim ***** válasza:
13-as: amellett, hogy bátor vagy, mi a végzettséged, hogy csak úgy bátran mersz otthagyni egy mhelyet,majd mindig felfelé váltani? Mert én is hagytam ott büszkeségből mhelyet, de azóta nem találok semmit (1 éve)...nem jobbat, semmit!
2013. ápr. 25. 17:49
 17/25 anonim ***** válasza:

Ment a privi.

(#13)

2013. ápr. 25. 18:16
 18/25 anonim ***** válasza:
86%

Ennek semmi köze a gazdaság teljesítőképességéhez meg egyéb parasztvakításhoz. Az angol meg a német meós sem teljesít semmivel se többet, jobban, mint a magyar, mégis 7-szer annyit keres.

Ennek egyedül ahhoz van köze, hogy a magyar ember sötét, mint a föld. Magyarországon 10-ből 9 ember azt se tudja, mi az a szakszervezet, vagy hogy egyáltalán létezik ilyen. Pedig több száz éves találmány.

2013. ápr. 26. 02:03
 19/25 anonim ***** válasza:
74%
Miért, a bangladesi, kínai és afrikai munkásoknál meg 10-szer jobban dolgozunk?
2013. ápr. 26. 08:28
 20/25 anonim ***** válasza:

A különbség abban áll, hogy az egyes kormányok mennyire nyomják le az állampolgáraik önbecsülését.

Olvastam valamelyik kínai étterem dolgozóiról. Tízesével alszanak egy szobában, az étterem épületében, az emeleten. Életük gyakorlatilag nincsen, 14-16 órában dolgoznak. Biorobotnak nevelték őket, nem is biztos, hogy el tudnák képzelni az életüket másképp.

2013. ápr. 26. 08:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!