Az komoly, hogy Magyarországon, az állásinterjúkon elvárnak mindenféle handabandázást hivatástudatról, kihívásról, miközben csak gombokkal fizetnek?
A mi országunk az éhbér országa (legtöbb munkakörben) éppen ezért teljesen ledöbbent, amiket hallok ismerősöktől, hogy milyen igényes önéletrajzokat, meg valami motiváló leveleket várnak tőlük. És gondolom egy rakás álszent lefetyelést az interjún, mondjuk egy 90 ezres nettó fizuért....
A pofám leszakad...
Nekem is kérdeztek már olyanokat interjúkon is, hogy a fülem kettéállt. Diplomával, nyelvtudással jelentkeztem egy 4 órás állásra egy webáruházat üzemeltető céghez. Fél órát vallattak az interjún 5-en, angolul is, de nem mondták meg, mi lenne a munkakör. Olyanokat kérdeztek, hogy mi lenne számomra az ideális munka, miért jelentkeztem hozzájuk, mikor turizmus végzettségem van, miért nem a turizmusban helyezkedek el, mi az életcélom, mit szeretnék a következő 10 évben elérni, mik a jó és a rossz tulajdonságaim, meg ilyen hülyeségek. Mint kiderült, egy adminisztrátori állás lett volna, ahol számlázni kell, 40.000 Ft-os fizetésért. Persze nem is válaszoltak az interjú után, pedig ott mondták, hogy mennyire jó, hogy angolul jól beszélek, meg mennyi mindent tudok a cégről...
Én még azon szoktam kiakadni, mikor olvasom az álláshirdetéseket, hogy "gyakorlattal rendelkező fagylaltárust" meg "gyakorlott szórólapterjesztőt" keresek. Már kb. a vécés néninek is legyen 5 éves üzletvezetői tapasztalata, úgy nézzen ki, mint egy szupermodell, meg legalább 4 nyelven perfekt beszéljen... Ez mind azért van, mert nagyon sok a munkanélküli, több százan vagy ezren jelentkeznek álláshirdetésekre, és megtehetik, hogy válogassanak. Aki meg nem felel meg valamelyik hülye kitételüknek, az el is áshatja magát, pedig nagy valószínűséggel ugyanúgy alkalmas lenne a munkára.
Na igen Miquel, azért ez a durva.
Amúgy a legnagyobb csemege, hogy max 25 éves legyen, de minimum 8 év gyakorlat és és 3 nyelvvizsga.
Az állat, nem gondolkozik, hogy egy diplomás munkát nem tud valaki elkezdeni 17 évesen. Ökör. És sajnos láttam már ilyen abszurd hirdetést is.
De nagyon jók az elhivatott árufeltöltők és takarítók, a szexuális életüket nyíltan kiteregető munkavállalók is.
Én attól félek, hogyha egyszer én mennék interjúra és kapnék valami velős hülye kérdést, nemes egyszerűséggel asztalostól felkenném a falra a hr-est, ha rossz kedvem van. Ha jó, akkor csak elküldeném a telibeb... jó k... édesanyja szaftos, mosdatlanul rothadó pi....jába....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!