Németországban milyen fizetés számít jónak (nettóban) egy viszonylag komoly irodai munka esetében?
Ja, és azt elfelejtettem mondani, hogy szállásra meg utazásra nem kellene költenem, tehát ezt figyelembe véve kell(ene) megítélni a fizetést!
Köszönöm előre is. :)
Hát én jogász vagyok, a munkakör pontosan nem ismert még (épp ez a baj, úgy kéne döntenem, hogy nem is tudok mindent :S), viszont sajnos az biztos, hogy nem kifejezetten jogi munkakör, csak olyasmi, amihez jól jön a jogász végzettség. Tehát szervezés/kapcsolattartás, német-magyar-angol nyelven, irodai adminisztrációs feladatok ellátása, a cégvezetésben való segédkezés... Egyelőre ilyesmit sikerült kihámoznom.
Meg, hogy a szállás és az autó "jár", a nettó bér pedig azon felül.
Csak próbálok képbe kerülni, hogy igaz-e, hogy olyan jó a fizetés, mint ahogy előadják.
Az alapján, amit írtatok, lehet, hogy nem...
(Bár, ti talán ezeket az összegek úgy írtátok, hogy abból kell megoldani a lakhatást is? Ha azt levesszük, akkor mennyinek kéne megmaradnia? Nem tudom, mennyi kinn egy bérlet, meg rezsi, meg ilyesmi... :s)
1500-1800 €-s nettó fizetésből már jól meg lehet élni, ha nincs családod! Én 1660-at keresek, 550 € kell lakásra, 120 € a rezsim, 220 €-t visz el havonta az autó fenntartása, 300 € kell bevásárlásra. 120 € szórakozásra.
Ha neked állják a lakhatást, akkor bőven átlag fölötti életszínvonalon fogsz élni. Egy átlag német 1600-1700 €-t visz haza! Nem kell elhinni a sok legendát, hogy itt mindenki 2500 meg 3000 €-kat keres. Vannak olyanok is, de a nagy átlag 2000 € alatt keres. Amit te leírtál munkát, nálunk a cégnél hasonlót kerestek nemrég, és úgy tudom hogy 1450 €-val vették fel a fickót.
Igen? Akkor lehet, hogy tényleg nem rossz az ajánlat! Már megijedtem.
Mondjuk a lakhatás az nem a legideálisabb, azon gondolkodtam, hogy lehet, inkább bérelnék én egy lakást, de nem tudom, hogy arra is elég lenne-e a fizu.
Meg nincsenek ilyen információim, hogy pl. egy internet (ilyen "hordozható"), meg a telefon kinn mennyibe kerül, mennyi megy el ételre, ha minden nap kifőzdében kell enni, stb.?
Ja, és bocsánat, tudom, hogy nagyon tudatlan vagyok, csak az a gondom, hogy teljes mértékben váratlanul jött az ajánlat, és nagyon-nagyon hirtelen kell döntenem.
Iszonyatosan meg vagyok ijedve. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!