Németországban milyen fizetés számít jónak (nettóban) egy viszonylag komoly irodai munka esetében?
Akkor szerintem is bérelj egy kis garzont. Jobban jársz vele. Melyik városban lenne a munka? Mert erősen függ a lakbér a várostól is.
Itt nézhetsz lakásokat: [link]
Ez egy kisváros Baden-Württembergben.
Szerintem közös szállás helyett tényleg inkább bérelnék valamit. :S
Hát nekem 1100-et ajánlottak. :s Mivel fogalmam sem volt, hogy ez sok vagy nem, és rögtön kellett (volna) reagálni, így nem voltam ügyes...
Így viszont... Ebből bérelni és még meg is élni nem lehet. Ennél még itthon is jobb, itt legalább még a szülői házban lakom. :(
Amúgy Kölnt imádom, szívesen laknék ott. :D (Cobra 11 :P)
Hívtak idén nyáron is Hürth-be. :) (Ez mindentől függetlenül csak úgy eszembe jutott Kölnről. :))
Igen, én is kezdem így látni, hogy valójában mégis csak "át lennék verve", ha ezt elfogadnám! :s
Mert a szállás is: egy kis saját szoba, de közös fürdőszoba és konyha. Én bevallom őszintén, hogy biztos puhánynak tűnök, de az ilyet nem is bírnám! Nem ehhez vagyok szokva. :(
Bérlésre meg ez az összeg nem elég, most nézegettem a linket. (Amit nagyon köszönök amúgy! :))
Szeretnék kinn dolgozni, de nem így. Ennél jobb az itthoni helyzetem, visszalépni pedig nem szeretnék, csak előre!
Kérdező!
Az 1100 € nagyon kevés egy ilyen munkáért. Egy kezdő segédmunkásnak nagyobb a bére. Ha normális szállást adnának, akkor még megfontolnám a helyedben, de ha még a szállás is rossz, akkor szerintem sem éri meg. Nem azt mondom, meg tudnál élni a pénzből, de egy ilyen munkáért többet, kell hogy kapjál! Sok külföldit palira akarnak sajnos venni, nekem is ajánlottak már 1200 €-s szakmai állást, de ezeket élből el kell utasítani. Én is megmondtam az interjún, hogy lehet hogy külföldi vagyok, de hülye azért nem. Azzal tudják megcsinálni, aki nem ismeri a helyi viszonyokat és/vagy elfogadja az alcsonyabb bért is.
"Az 1100 euró nem sok, de símán ki lehet jönni belőle, szerintem sokkal könnyebben, mint otthon, viszont el lehetne szakadni a szülői háztól és akkor már párkeresésre is van esély, másrészt megtanulva a nyelvet és az itteni viszonyokat később sokkal jobban hasznosulna ez a kezdeti hátralépés...én mentem volna..."
Nem sok ez a pénz egy irodai melóért, sőt, kevés! Nagyon is! Amikor egyszerű munkások 1200-1300 nettóért dolgoznak, akkor az 1100 nettó egy irodai melóért, amihez kell némi hozzáértés is, nemcsak a billentyűk nyomogása, akkor bizony az 1100 nagyon kevés fizetés. Nyilván aki otthon 60.000 ért gürizik, annak jó ez is, de azért a kérdező is tanult ember, így megfelelően kellene ezt honorálni. Én sem fogadtam el anno, az 1200 nettót, mert az messze alacsony fizetés a szakmámban. Attól hogy kelet európaiak vagyunk a németek szemében, még nem szabadna hagynunk, hogy helyi viszonylatban alacsony bérrel kiszúrják a szemünket. Én kiálltam magamért, és tovább kerestem, meg is lett az eredménye, mert normális fizetésem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!