Németországban milyen fizetés számít jónak (nettóban) egy viszonylag komoly irodai munka esetében?
Megint csak köszönöm az újabb válaszokat, mindenkit felpontozok, és jöhetnek még! :)
A fentiekre annyit reagálnék, hogy a német nyelvtanulás nem szempont - német iskolákba jártam (általános-középiskola), majdnem anyanyelvi szinten beszélem a nyelvet, ez nem motivál, hogy tanulhatnék. Használni szeretném, nem tanulni, de mellesleg ott kinn leginkább magyarok között kéne dolgozni. Persze maga a németekkel való kapcsolattartás is feladat lenne, de nem elsődlegesen.
A másik problémám, hogy itthon már a szakmámban dolgozom, és haladok előre: szakvizsgákra készülök (kintről nem tudnám letenni, félbe kéne szakítanom ezt a folyamatot), szakjogászképzésre jelentkeztem, stb.
Kinn nem látok ilyen előrelépési lehetőséget - mármint ebben a konkrét munkakörben -, hiszen kifejezetten nem is jogi munka lenne.
Vérzik a szívem, mert nagyon szívesen mennék külföldre, de - ahogy a szüleim is mondják -: nem minden áron, hanem akkor, ha azzal előre lépek valamit a jövőt tekintve.
Szóval most ez van sajnos. :(
(De amúgy még nem mondtam le, szóval elkésve semmivel nem vagyok, csak most nagyon erre fele hajlok...)
"Egy német cég nem is ennyit adna, de ez biztos egy magyar cég és azért mutyizik. A német céget nem érdekli honnan jöttél, nem is adhat kevesebbet, mint egy németnek ugyanazért a munkáért."
Igen, ez igaz, én is ezt tapasztaltam. Akiket idekinn átvernek vagy nem fizetnek ki vagy nem azt a bért kapják, mint kellene, ott nagyrészt magyar cég a ludas a dologban. Sajnos sokan magukkal hozták ezt a mentalitást.
Akkor ezek szerint érdemesebb közvetlenül németekkel próbálkozni.
Egy másik kérdésnél írja valaki, hogy ő úgy tudja, irodai, meg hasonló munkákra már nem is "csak" szobát, hanem pl. apartmant szoktak adni, meg csomó egyéb juttatást, PLUSZ magasabb nettó fizetést...
"Akkor ezek szerint érdemesebb közvetlenül németekkel próbálkozni."
Mindenképpen érdemes, mert bár itt is nagyon kell figyelni, de kisebb eséllyel vernek át, mint a magyar cég.
Itt egy link, amin megnézheted, hogy adott munkakörökben milyen fizetések a jellemzőek. Meg lehet adni várost, cég nagyságát,stb. Az összegek mindig bruttók! De ugyanezen az oldalon van bruttó nettó kalkulátor is.
Köszönöm szépen!
Örülök, hogy a nyomás ellenére nem ugrottam bele vakon. Sejtettem, hogy gyanús, ha ennyire hirtelen kell dönteni! (Kedden hívtak, és azt akarták, hogy ma, de legkésőbb hétfőn már menjek is...)
"A link alapján olyan 4700 EUR környékén kellene kapnom..."
Az 2649 € nettóban. Tehát mondhatjuk azt, hogy mivel németországi tapasztalatod, egy 2000 € környéki bérrel már ki lehetne egyezned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!