Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi pénzel éri meg elkezden...

Mennyi pénzel éri meg elkezdeni tőzsdézni?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Arra lennék kíváncsi hogy a BÉT-en mennyi pénzel érné meg pl. otp részvénybe fektetni? Az adók és a kötési díj miatt kérdezem. Elsősorban olyanok válaszát várom akiknek már voltak vagy vannak ilyen befektetéseik. Köszönöm a válaszokat.
2013. ápr. 26. 14:23
 1/7 anonim ***** válasza:
15%
Semmilyen mennyiségű pénzzel nem éri meg tőzsdézni. Ha kicsi pénzed van, kicsit buksz, ha sok pénzed van, akkor meg sokat, úgyhogy ebből a szempontból inkább a kis pénz éri meg.
2013. ápr. 26. 14:50
 2/7 anonim ***** válasza:
77%

100 000 forinttal.

A KBC Equitas brókercégnél a jutalék a BÉT-re 0,2-0,3%, de minimum 200 ft. Vagyis egy 100 000-es kötés 200-300 forintba kerül.

A tőzsde nem butaság csak alapos utánajárást igényel és jó vállalatokba kell befektetni, alapvetően olyanokba, amiket te fedeztél fel magadnak, a piac még nem (tehát alulértékeltek).

Tavaly 3 dollárért vettem Smith & Wesson amerikai fegyvergyártó részvényeket, most majdnem 9 dollárt érnek, szóval a 100 ezremből is mindjárt 300 ezer lesz. :)

2013. ápr. 26. 16:02
 3/7 anonim ***** válasza:

"Vagyis egy 100 000-es kötés 200-300 forintba kerül"

A külföldi piacokon végzett tranzakciók díja min 6,99dolcsi, ez meg kb 1600Ft. 5-8szor akkora összeg mint amit te írtál.

Gondolom nem a BÉT-en vetted a Smith & Wessont hanem a NASDAQ-on.

2013. ápr. 26. 16:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Pont OTP-be sokkal, 2-3 millióval minimum és hosszú távra. Most közepesre van beárazva, ha van időd (évek), akkor visszatérhet a 6-7e környéki csúcsra, de jelenleg a befektetők az 5300-5500 környékét tartják célárfolyamnak.

Olyan realizálást, mint pl. a Smith&Wesson részvények triplázódása az OTP sosem fog elérni (vagyis már elért, ha a válság idején vettél volna 1500-ért) normális körülmények alatt.

Összességében ha nem értesz hozzá és nem akarsz folyamatosan (napi szinten) több órát rászánni, vannak a tőzsdéknél jobb opciók is, pl. a részvényalapok. Pont az OTP-nek vannak nagy rizikófaktorú, de cserébe nagyon jó hozamot mutató alapjai, amik földrajzi vagy szektor szerinti eloszlás szerint gyűjt össze részvényeket, ebből vehetsz magadnak egy szeletet. A kiugróan jól teljesítő alapok egy évben akár 30% fölött is hozhatnak (a kiugróan rosszul viselkedők meg ugyanennyit veszthetnek).

A BÉT-en most a Telekom az említésre méltó részvény, május 6-ig lehet úgy venni részvényt, hogy a 2012-es osztalékot megkapd, jelenleg 414 az árfolyam és 50Ft osztalékot fizetnek, így ha most volna megforgatnivaló pénzed, én ebbe fektetném a helyedbe. Ha vissza akarod kapni, akár az osztalékfizetés másnapján el is adhatod őket, ha ugrál is addig az árfolyam, kb. 10%-nyi profit szinte garantált, ami azért nem rossz 2 hétre.

2013. ápr. 26. 16:52
 5/7 anonim ***** válasza:

3.

Abszolút jól mondod. A kérdező a BÉT-et kérdezte, aminek megmondtam neki a jutalékát. Aztán ettől függetlenül megemlítettem hogy nekem amerikai részvényeim vannak, a minimál jutalék említése nélkül.

Ha valakinek nagyon fontos az, hogy a minimálár a pénz minimuma legyen (tehát pl. a minimum 7 dollár valóban a min. 0,3%-kal legyen egyenlő), akkor amerikai részvénybe olyan 2000-2500 dolcsit kellene fektetnie alkalmanként, hogy "megérje".

De őszintén szólva, ha azóta nem 200%-ot emelkednek a Smith&Wesson részvények, hanem csak 20%-ot, akkor is megéri nekem az a kemény így már -1, -1,5%-nak számító egyszeri megbízási díj

A minimáldíjakat szerintem inkább a napról napra, vagy egyéb rövidtávon kereskedőknek kell figyelnie, nehogy a díj vigye el a hozama felét.

Szóval igen kérdező, ha rövidtávú spekuláns (mindenféle rossz fenhang nélkül) akarsz lenni, akkor nem elég a 100 000 forint, inkább ennek a négy-ötszöröse.

4.

Az OTP már egyszer meg is százszorozódott :) Nem kijavítani akarlak, csak kiegészíteni. Az 1995-ös kibocsátásától számítva 12 év alatt az ára a százszorosára ment fel. Nyilván ez az OTP terjeszkedősebb időszaka volt, most már inkább egy lassú növekedő vállalat vált belőle, amitől valóban nem lehet többszöröződéseket látni, de ahogy írtad hosszabb távon simán növekedhet.

2013. ápr. 26. 18:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Azért OTP részvények vásárlása előtt nem árt megnézni ezt a kis videót :)

http://www.youtube.com/watch?v=9Z9h8lGZsX8

2013. ápr. 26. 22:29
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Ha van felesleges 1-2 milliód,ami olyan pénz,hogy nem akasztod fel magad,ha elveszíted,akkor elkezdheted kicsiben.
2013. máj. 9. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!