Csinál ilyet fejvadász?
Fél éve vagyok a jelenlegi munkahelyemen. Fejvadász közvetített ki. Igazán elégedett voltam vele, nagyon jól végezte a munkáját, nem csak annyit csinált, hogy továbbküldte az önéletrajzomat.
Elég jó helyem van, az az egyetlen bajom, hogy 18 hónap határozott szerződést írtunk alá. Azt mondták az elején, hogy tuti meg fogják hosszabbítani, de most csak erre kaptak engedélyt. Később megtudtam, hogy a nagy frászt, viszik a melót Indiába. Most is megy a humbuk, hogy majd kapunk más melót, de már nem hiszek a mesékben. Emiatt azért kicsit keserű a szám íze, mert nem szeretem, ha hazudoznak nekem.
Ma felhívott a fejvadász, hogy lenne egy meló. Mondtam, hogy érdekelne, mert az ígéretekkel ellentétben még mindig nem kaptam határozatlan munkaszerződést.
Erre végigkérdezte a nő, hogy hogy érzem magam, hogy tetszik a munka, milyenek a kollégák. Mondtam neki, hogy ezzel nincs baj, de ha kapnék valahol egy állandó állást, az jobban tetszene. Erre azt mondta, hogy ez az állás igazából nem is nekem való, mert túl tapasztalt vagyok hozzá, csak azért hívott, hogy nem tudok-e ajánlani valakit. Elég fura volt, hogy ezren jelentkeznek egy állásra, miért én ajánljak?
Utána is gondolkodtam, és a férjem is azt mondta, hogy biztos a munkaadó kérte, hogy mérje fel, mennyire elégedett az ember. Most lehet, hogy kirúgnak emiatt? K.b augusztusban fog megszűnni a munkám, lehet, hogy ki sem töltik a 18 hónapot, bár azt mondták, hogy a törvény szerint akkor is ki kell fizetniük. Most lenne értelme elküldeni? Mire talál valakit, és betanítja, vége is.
Vagy csak rémeket látok? Szoktak ilyet csinálni a fejvadászok? Megnéztem a honlapjukat, tényleg hirdetnek ilyen állást.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!