Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen jó fejvadász cégeket...

Milyen jó fejvadász cégeket ismertek akik keresnének jutalék fejében állást nekem?

Figyelt kérdés
Meguntam már a sok keresést és elég sok időmet elveszi, ezért gondoltam hogy megbíznék egy céget a kereséssel. Létezik -e ilyen vagy csak a filmekben van? :)
2012. dec. 3. 20:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
54%
A fejvadász cégek nem a dolgozókat (vagy épp állástalanokat )képviselik, hanem a cégeket. Nekik keresnek dolgozókat.A jutalékuk ált. a dolgozó 6 havi bére, amennyiben próbaidő alatt ill. a 6 hónapig marad a dolgozó. A dolgozóknak meg nem keresnek állást, mert nem az a feladatuk. Amúgy sok szemtanácsadó dicsekszik vele, h az adatbázisukban van 202.000 fő pályázó, állásajánlataik száma meg 2 db, az is szoftverfejlesztő.
2012. dec. 4. 07:56
 2/11 A kérdező kommentje:
Ez azért elég gáz.. már azon gondolkozom hogy ha vki talál nekem munkát annak odadom az 1 havi fizetésemnek megfelelő összeget. :(
2012. dec. 4. 14:22
 3/11 anonim ***** válasza:
69%

6 havi bér, az egy kicsit hajmeresztő. Én a teljes bér (cafeteriával együtt) 1/12-ed részéről hallottam, de persze szerződéstől is függ. Azért a 6 hónap mindenképp túlzás.

Én sem hallottam még ilyen fejvadászról. Nem is élne meg belőle, mert nyilván az ügyfeleik 80-90 %-a olyan lenne, aki eleve nehezen talál állást.

Ennek ellenére szerintem pályázz fejvadászoknál. Ha jó vagy, érdeke eladni téged.

Én így találtam most állást, elég jól felkészített a fejvadász az állásinterjúra.

2012. dec. 4. 21:56
 4/11 anonim ***** válasza:
56%
Én amikor 2009ben nem találtam állást hosszú hónapokig, elmentem egy híres karriertanácsadóhoz. Mivel az első tanácsadás ingyenes volt. (a többi alkalmanként 20EfT lett volna, hehe). Átnézte a cvmet, beszélgetett velem, majd azt mondta minden rendben velem és a cv-vel, de a meghirdetett állásoknak csak olyan 2-10%a a valós, a többi kamu, ezért eddig nem volt szerencsém. Felajánlottam neki 2-3 havi nettó béremet, ha segít állást találni. Nem vállalta. :-))) Végül 13 hó után, túl 255 pályázaton, egy ismerős segítségével kerültem be egy 256. helyre, ahol se pályázat nem kellett, se interjú nem volt, vittem a papírjaimat,másnap kezdtem és mindezt nagyon magas fizetésért. A kapcsolatok számítanak, ezt mondta a karriertanácsadó is, vagy nagy szerencse, vagy legyél szoftverfejlesztő, mert akkor meg keresett vagy. :-)
2012. dec. 5. 08:17
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Szoftverfejlesztőt ink kihagynám :)

Azért ez elég gáz h nem is valódiak a meghirdetett állások.. ilyenekért kár megírni a motivációs levelet..

Lehet nekem is ismerősöket kellene végigkérdezni, és hagyni a keresést, ott lehet nagyobb sikerel járnák :)

2012. dec. 5. 14:50
 6/11 anonim ***** válasza:
54%

A fejvadász azt jelenti, hogy levadász "fejeket", vagyis munkaerőt keres cégek részére, és a cégek fizetnek.

Maximum olyan esetben lehet ilyen, ha pl. Te egy színész vagy és a menedzsered keresi Neked a munkát, de gondolom, itt nem erről van szó.

HR-es családtagom is az ismerősi vonalat tartja a leghasznosabbnak. Értesítsd a barátaid, hogy mihez értesz, milyen munkát tudnál elvégezni, mit szeretnél stb.

Esetleg segítség: allasom.blog.hu

2012. dec. 10. 08:52
 7/11 Franca válasza:
60%

Beadhatos fejvadászhoz a CV-t, mert annyi van nálunk ezekből a jobbnál jobb hangzású fejvadász cégekből, mint a szemét, Dunát lehet velük rekeszteni, de semmi értelme egyiknek sem, egy kalap szart sem érnek. Kis dilettáns, huszonéves, HR-es emberek, próbálják 0 szakértelemmel "kiszűrni", hogy alkalmas vagy-e szerintük az állásra a hülyébbnél hülyébb kérdéseikkel, amiből minden kiderül, csak az nem, hogy tényleg jó vagy-e, vagy sem. Pszichológust játszanak, holott nekik lenne rá nagyobb szükségük, nekem mindegyiknél ez volt az érzésem. Betegek gyülekezete, ki megy el erre a melóra? Bár volt, hogy fejvadász cég által kaptam állást, de az csak a szerencsémen múlhatott...

Általában hülye teszteket iratnak, majd ha azok jól is sikerültek, SEMMIT nem jelent, attól még nem lesz állásod, csak elmondhatod, hogy az ő tesztjükön átmentél. Na és akkor mi van? Kitörölheted vele, ugyanis a cég tesztjén kell átmenni ahova pályáznál, nem az övékén. Van hogy úgy sem jelentkeznek soha többet, hogy jók lettek az eredményeid. Ennyi, semmi értelme, én ezt az egész HR cuccot úgy szüntetném meg ahogy van. Felesleges pénz- és energiakidobás a cégek részéről. Ahova csak lehet meg kell pályazni az állást közvetlenül a cégnél, még ott is át kell menni okos HR-s tinédzsereken, meg teszteken, de legalább beljebb vagy valamivel. Igazából a főnöknek kéne eldöntenie, hogy kiket akar maga mellé felvenni, alakalmasnak tartja-e a munkára a csapatába, vagy sem interjú után, nem pedig semmirekelő, büfé szakot végző, magukat szakértőnek kiadó kis hülye HR-eseknek, akiknek fingjuk sincs semmiről, csak felteszik a sablon kérdeseiket és ettől baromi okosnak érzik magukat 0 élettapasztalattal.

2013. dec. 4. 21:43
 8/11 A kérdező kommentje:
Ebben teljesen egyetértek veled, azóta már én is csak olyan helyekre megyek el ahol közvetlenül a leendő felettesemmel vagy a tulajjal tudok beszélni. És mily meglepő, a nagy multiknál meg közvetítőknél sehova nem vettek fel, ahol meg a szakmai oldalt nézik rögtön már másnap felvettek, és azóta már nem is az első munkahelyemet "pusztítom"
2013. dec. 5. 23:27
 9/11 anonim ***** válasza:
59%

Nekem is ez a véleményem a fejvadászokról.

A városban van kb. 2 nagyobb cég, aki keres embereket, fejvadász cég meg legalább 30. Nagyjából mindegyiknél jártam már, elmondom, hogy egyetlen egyre mondtam azt, hogy na, ő érti a szakmáját, és tudja mit csinál. A többi olyan tapasztalatlan kis fruska, hogy nevetséges. 10 év szakmai tapasztalat után ő akarja kiszűrni, hogy jó vagyok-e az állásra? Eleve nem is lenne a feladatuk. Ismerje a céget elölről-hátulról, tudja a bért, hogy milyen lesz az interjú, és készítse fel rá a jelöltet.

Sokszor nem is értem, hogy ezek miből élnek meg.

Voltam olyan fejvadásznál, hogy elvárta, hogy elmenjek az irodájába (kb. 5000 ft útiköltség), aztán elmondtam az önéletrajzomat. Mire ő: akkor beküldi a pályázatomat. Fogalma nem volt, hogy mennyi bért kérhetek, fogalma nem volt, hogy mi várható az állásinterjú. Lényegtelen, mert be sem hívtak, persze nem tudta elintézni. Állítólag már túl sok volt a jelölt, bár tetszett az önéletrajzom, engem már nem akartak meghallgatni. Hát, érje el, hogy behívjanak, ez a dolga. Tudjon eladni engem.

De a maximum, amit ezek csinálnak, hogy továbbítják az önéletrajzot, és várják s sültgalambot. Sőt, volt olyan is, amelyik tovább sem küldte, nem tudom, hogy véletlenül, vagy szándékosan. Annyi bőr nem volt a képén, hogy azt mondja, hogy szerinte nem vagyok alkalmas.

És valóban sokan csinálják, hogy nem létező állásajánlatokat tesznek fel a netre, adatgyűjtés céljából. Hogy ők elmondhassák, hogy mennyi emberük van.

2013. dec. 6. 12:02
 10/11 Layka02 válasza:
100%
Van azért 1-2 alap dolog amit nem árt ismerni: A munka törvénykönyve kizárja, hogy álláskeresőtől pénzt fogadjon el egy munkaerő közvetítő, így nem is dolgozhat magánszemélynek a fejvadász. Az 1-1,5 havi bértől a 3-ig a reális annak függvényében mennyire nehéz találni ilyen szakembert. De kétségtelen a cég fizet, tehát az ő szempontjai az elsők. Mivel 1 pozícióra legalább 3 embert kell bemutatnia, ezért 2-en biztosan csalódottak lesznek. Azért bíz meg ilyet a cég, mert maga nem talál, vagy nincs ideje vagy embere aki ezzel tudna foglalkozni. És a fejvadász nem szakembere minden területnek. A feladata a Megbízó által meghatározott leírt és le nem írt tulajdonságoknak megfelelő szakembert találni. Ezért sosem lesz ez egy szakmai kör. Viszont van vagy 400 ilyen cég Bp-en és még ugyan ennyi az egész országban. Ezek között van jó és rossz is, lelkiismeretes és trehány. Mint ahogy ugyan ez igaz minden szakmára. Kiszúrni nem tudsz magaddal, ha jelentkezel náluk legfeljebb egyel több helyről kereshetnek meg, ha mégis a te tudásod kell egy cégnek. Egyébként meg vedd őket lazán!
2014. szept. 18. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!