Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen jó fejvadász cégeket...

Milyen jó fejvadász cégeket ismertek akik keresnének jutalék fejében állást nekem?

Figyelt kérdés
Meguntam már a sok keresést és elég sok időmet elveszi, ezért gondoltam hogy megbíznék egy céget a kereséssel. Létezik -e ilyen vagy csak a filmekben van? :)
2012. dec. 3. 20:55
1 2
 11/11 anonim válasza:
100%

Nem árt a másik oldalról is szemlélni a dolgokat:

Van egy (több) állásod, olyan ember kellene rá aki pár dolgot már nagyon tud, másik pár meg nagyon jól jönne, stb. Ráadásul a szakmaiság csak a fele a sztorinak, kérdés hogy tudtok majd együt dolgozni...

A kockázat meg nagy: ha fölvettél egy embert beleöltél fél évet a kiképzésébe, utána elbocsájtani, mindent újrakezdeni... (neadjisten utálsz kirúgni embereket)

Szóval van nyitott állásod.

Ha kiteszed a netre elárasztanak az életrajzok, legalábbis tucatjával(pl. angol szakmai kiírás), néha százasával jönnek, még a HR osztály is sokszor túl van terhelve, nemhogy egy szakember, akinek ugye munkája is lenne.

Tehát a cél:

a rengeteg kamus, félkamus, nagyzoló jelöltből kiszűrni a valóban jónak tűnőket.

Még ha jó is az életrajz, minden szava igaz, akkor is lehet, hogy a jelölt személyisége (és az életrajzban gondosan elhallgatott jegyek) nyilvánvalóan nem passzol. Pl. Informatikusnak jó, de tanácsadónak, ami sok helyen egy pattogósabb világ, nem tűnik jónak.

Nnamost ekkor jól jön egy HR cég, akinek van némi tapasztalata, bejáratott tesztjei, és néhány embere, akiknek a munkaideje jóval olcsóbb mint a tied.

Aki állást akar, annak úgy tűnik (szintén!) időt kell szánnia a dologra.

Ilyen ez a piacgazdaság:

kereslet - kínálat alakítja, ki ül éppen az "üzlet" boldogabbik végen.

2015. máj. 23. 01:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!