A kolléga túrt ki az állásomból?!
Nagyon jó helyen dolgoztam, jó fizetésért és értettem a munkám. Az egyik kolléganőnek kezdettől fogva szúrtam a szemét. Miután az ő egyik legjobb barátnőjét kirúgták a cégtől, elhatározta hogy engem is kirúgat. 1 év alatt elérte a célját, mennem kellett.
A kérdésem az lenne hogyan tudom az ilyen helyzeteket elkerülni a későbbiekben? Hogyan tudok jobban kiállni az érdekeimért, egy régebbóta ott dolgozóval szemben?
"én csak a munkámmal törődjek és nem lesz baj..."
Talan ezt kellett volna tenned ellensegeskedes helyett..?
3.
Ki beszélt ellenségeskedésről? Még be sem tettem a lábam a céghez, Ő már el akart távolítani. Te mi a francról beszélsz? Próbálj már meg olyan emberrel jó kapcsolatot ápolni, aki folyton ócsárol téged és nyilvánosan ki akar rúgatni. Megnézném mennyire menne!
Te beszeltel ellensegeskedesrol: "Mindig mondtam a főnöknek"
Lehet, hogy igazad volt, lehet, hogy nem, de a legrosszabb amit tehetsz, hogy a fonokodnel panaszkodsz ra, ezzel csak sajat helyzeteden rontasz.
Te kinek beszélnél ezekről a dolgokról? Otthon a párodnak?
Azt hallottam vissza nap mint nap, hogy én semmit sem csinálok, elrontok mindent, munkakerülő vagyok... Miközben tudom, hogy ez abszolút nem volt igaz! Szándékosan hangolta ellenem a főnökséget! Ne álljak ki magamért? Ne mondjam el a véleményem?
Ismerős szitu. Örülj, hogy megszabadultál tőlük. Az is jelzésértékű, hogy a kolléganő még mindig ott van, valamiért a főnök ott akarja tartani.
Elkerülni ezt csak úgy lehet, ha az új helyeden jó a főnököd, tehát észreveszi az ilyen helyzeteket és intézkedik időben, pl. gondoskodik róla, hogy a konfliktust feloldják az érintettek, és nem csak leráz magáról minden felelősséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!