Jogász diplomával és több idegen nyelv magas szintű tudásával mik a kilátások?
Tudtam, hogy nem túl rózsásak a kilátások a szakmában, ezért én még jogi egyetem alatt elkezdtem a közgázt is, mesterrel együtt. Angolul, németül, felsőfokon beszélek, és olaszul, spanyolul középfokon, franciából nem vagyok a legjobb, de minden nyelven tárgyalok napi szinten. Én mindeninek azt tudom ajánlani, aki kicsit is ért a pénzügyhöz, hogy a jog mellé csinálja meg, mert aranyat ér. Befektetési cégnél dolgozom 2 év után olyan fizetést kapok, amiről csak álmodtam.
Szóval a jogi diploma egy nagyon jó alap, de hozzá egy pénzügyes nagyon sokat ér.
Kedves jogász-kolléga, hogy a csudába ne lenne már "érvényes" a diplománk más országban?!?!?
Ott az EU, akár magyar "ügyvédként" is dolgozhatunk bármelyik országban! De lehetünk Rechtsanwalt-ok, abogado-k, stb., különbözeti vizsga letételével. Tekintve, hogy itthon is kell szakvizsgázni, ez nem is jelentene pl. egy jelöltnek plusz terhet ahhoz képest, amit itthon is meg kell csinálni. Valakinek, aki már ügyvéd, ez nyilván még egy vizsga, de elvileg mindenkinek képesnek kell rá lennie, aki eljutott idáig, és beszéli az adott nyelvet.
Angolszász országban is lehet dolgozni, még akár Amerikában is - tény, hogy az már sokkal nehezebb, mert valóban nem "csak egy sima vizsga". De nem is kizárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!