Jogász diplomával és több idegen nyelv magas szintű tudásával mik a kilátások?

Nemzetközi jogász,csillagászati pénzért.
Ilyen melót keres.

Nekem jogász diplomám van, és németül meg angolul felső fokon, spanyolul középfokon beszélek.
Minimálbérért vagyok ügyvédjelölt.
Nyilván lehetnék mondjuk minisztériumban kicsit többért, csak én a szakvizsgáig jelöltként szerettem volna dolgozni.
Olyan óriási, hű de hihetetlenül jó kilátásaim sosem voltak, pedig gépelek is, ismerem a számítógépet, stb.
Csodák nincsenek. De mindenesetre ez azért nem rossz start, ha tényleg mindezzel rendelkezel. De tényleg ne várd, hogy majd nemzetközi cégek könyörögnek neked, hogy milliós fizetésért menjél hozzájuk, mert ez (sajnos) nem így megy.

Minimálbérért ennyi nyelvvel?
Hihetetlen,miért nem mentek ki külföldre?
Ott letesztek egy vizsgát és kint lehetnétek a szakmában.
Itthon görcsölni mi értelme van ennyi nyelvtudással?Most komolyan.

Az egyetemünkön ott volt a Morgan Stanley bank és elemzőház is egy standdal az 1-2 hónappal ezelőtti állásbörzén.
Elég jó fizuért kerestek pénzügyi végzettségűek mellett jogi végzettségűeket is.

#8-as. Azért ezt ne hangoztasd.
Eu tagállam vagyunk, ezért egyrészt vonatkozik ránk a két jogász-irányelv, másrészt pedig a szolgálgatásnyújtás szabadsága. Az összes nemzetközi iroda legalább fél évre küldi ki a jelölteket secondmentre, elég érdekes lenne ha nem tudnának kint dolgozni. Harmadrészt pedig az Egyesült Királyságban még jogi diploma sem kell ahhoz, hogy solicitor lehess; 2500-3000 fontot meg solicitorként is megkeresel.
Orosz-spanyol nyelv jogásznak felesleges, angol kell munkanyelvnek, német-francia meg jó bohóckodni, vagy ha kétnyelvű az iroda (nem magyar-valami, hanem angol-német), akkor jól jöhet. Lehet jól keresni, az egy szomorú dolog, hogy a magyar irodák mennyire (nem) fizetik meg a jelölteket, de attól még nem kell azt alapnak venni, hajtani kell mint az állat és akkor majd 50 évesen nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!