Hány sikertelen állásinterjú után tudtatok elhelyezkedni?
Sziasztok!
Elnézem itt a rengeteg álláskeresési komment szekciókat, és régebben én is azt tapasztaltam, hogy nem lehet állást találni vmilyen "rásegítés" nélkül. Én gyógyszergyárban dolgoztam egészen addig, amíg 2 év után rájöttem, hogy soha sem fogok tudni céget váltani, mert mindenhova az ismerősöket keresik. Nem volt kb cég a szakmában, ahol ne interjúztam volna, volt, ahonnan soha sem érkezett válasz. Elmentem, meghallgattak, mert éppen unatkoztak vagy kell nekik éppen valamilyen felméréshez. Na én ezt meguntam. Belőlem hülyét többet nem csinál senki.-gondoltam. Szóval ezután én network marketingbe kezdtem, ami megy is, végre megtaláltam önmagam. Rájötteem, hogy ez a munka világa séma nem nekem való, ahol folyamatosan ki vagyok szolgáltatva. És nem bántam meg a döntésemet azóta sem, hihetetlen, hogy egyes cégek mennyibe nézik a jelentkezőket. Ma már elmondhatom magamról, hogy egy sikeres üzletépítő vagyok. Ha ezzel vagy bármi mással kapcsolatban van kérdésetek, nyugodtan keressetek privátban, bár én mindig a jövőt nézem, és a múltbeli negatívumokat nem szeretem megemlíteni :)
Mivel jó régi a kérdés, remélem, hogy azóta már megoldódott és sikerült állást találnod!
De ha ennyire elbizonytalanodtál és tanácstalan voltál, hogy mi lehetett a gond, akkor érdemes lett volna azokat a cégeket megkérdezni, ahol több körön túljutottál, hogy végül miért nem téged választottak? Lehet, hogy talán szolgáltak volna valami használható visszajelzéssel.
Egyébként sok szempontból lutri is. Főleg az alacsonyabb szintű, kevésbé specializált tapasztalatot, képzttséget igénylő állásokban, ahol sok jelentkező van és a cégek megtehetik, hogy könnyelműen válogassanak. Itt sok esetben akár találomra is mehet a dolog, vagy akár extrém szubjektív szempontokon is múlhat, mert az ő szempontjukból annyira nincs tétje a dolognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!