Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hány sikertelen állásinterjú...

Hány sikertelen állásinterjú után tudtatok elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
Fél éve keresek munkát és kezdem úgy érezni, hogy valamit nagyon elszúrok. Pár éve amikor munkát kerestem szintén, nem volt olyan, hogy több helyre kellett mennem interjúzni, az első helyen fel is vettek. Most meg már a sokadik helyet járom meg...

2013. ápr. 15. 09:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Az a szokatlan, ha rögtön felvesznek, nem ez.

Én is rengeteg állásinterjún voltam. És bizony volt olyan is, amire aztán én mondtam nemet bármi miatt, de olyan is volt rengeteg, ahol végül nem engem választottak, pedig nagyon szívesen mentem volna. Ez sajnos ilyen "játék", türelem és kitartás kell hozzá.

A fél év még nem is olyan sok, több ismerősöm egy-, másfél évig keresgélt...

2013. ápr. 15. 09:11
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom milyen területen próbálkozol, én pénzügy-számvitelben szeretnék elhelyezkedni. És két éve nem vesznek fel sehova. Szóval nagyon sok interjún vagyok túl, eredmény pedig egy nagy nulla.

Tényleg csak annyit tudok mondani, hogy azért ne add fel. Persze tudom, könnyű ezt mondani.

2013. ápr. 15. 09:13
 3/14 A kérdező kommentje:

3 interjúm volt összesen. Minden esetben azt mondták hogy a legesélyesebbek között vagyok. 2. alkalommal az utolsó 2-ben voltam, 3. alkalommal az utolsó 4-ben.

Az is lehet hogy csak átvernek ilyenkor és rajtam kívül még a másik 100-nak is ugyanezt mondják? :(

2013. ápr. 15. 10:17
 4/14 anonim ***** válasza:
90%

Ha csak három interjúd volt, az nagyon kevés.

Ha sok a jelentkezésed, de nem hívnak be gyakrabban, akkor átnézném a helyedben az önéletrajzot.

Ha nem is jelentkeztél többre: miért nem??

2013. ápr. 15. 10:21
 5/14 A kérdező kommentje:

Dehogynem jelentkeztem többre... Mielőtt elveszítettem az előző munkahelyem, már előtte 1 hónappal is kerestem.

Az önéletrajzom megmutattam már több embernek, mindenki szerint jó. Már a fotómat is többször lecseréltem rajta, hátha az előnytelen...:)

Legalább 3-4 féle típusú önéletrajzot kipróbáltam már, írtam motivációs levelet a legtöbb helyre és a fizetési igényem is százszor átgondoltam, utánanéztem mi az elvárható... Nincsenek irreális elvárásaim, ezek után fogalmam sincs hol a hiba!?

2013. ápr. 15. 11:04
 6/14 anonim ***** válasza:
29%
Hát, ha az egyetlen tanácsot, amit így távolról adni lehet, miszerint nézd át az önéletrajzodat, zsigerből elveted, akkor nem tudom, mit vársz az itt válaszolóktól? :s
2013. ápr. 15. 11:23
 7/14 anonim ***** válasza:
51%

3 az még semmi! :)

Én tavaly nyáron kerestem és most is keresek (közben dolgoztam). Volt, h én mondtam nemet, igen. Már sokszor a telefonba. De ha én beindulok (ez azt jelenti, h napi 10-15 helyre elküldöm az önéletrajzomat), az min. 3 személyes állásinterjú egy héten. (+ 2-3 telefon, ahová vmi miatt én nem akarok menni - fizu kevés, naggyon messze van, vállalkozós meló stb.) Múlt héten laza voltam, ezért csak 2-n voltam.

Ma is így volt, a mai nap eredménye: 2 interjú a hétre. És még csak hétfő van!

Ami a tapasztalatom, h olyan helyről nem hívnak fel, ahová vmi miatt nem feleltem meg 100%-ig az elvárásoknak, csak elküldöm, h hátha... Ahol túlképzett vagyok az adott állásra, onnan azonnal hívnak. Ha jó az önéletrajzod, akkor annyit tdok tanácsolni, h kicsit add lejjebb az igényeidet, pályázz meg olyan állásokat is, amihez túlképzett vagy. Csak kíváncsiságból vagy hogy gyakorold az interjúkat.

2013. ápr. 15. 17:48
 8/14 anonim ***** válasza:
84%

7-es vagyok.

Most nézem, h fél éve csak 3 interjún voltál???? Kik mondták, h jó az önéletrajzod? HR szakemberek? Vagy anyukádék? Vagy tényleg olyan állásokra pályázol, ami nem megfelelő a te kvalitásaidnak. Kb. heti 3 interjúra kellene járnod.

2013. ápr. 15. 17:53
 9/14 anonim ***** válasza:
76%

Legelső helyre felvettek ahova jelentkeztem. Miután eljöttem másnapra lett is egy megbeszélésem, ahol azonnali hatállyal munkába állhattam volna, de sok minden kiderült ami arra sarkalt nemet mondjak.

Röviden felsorolás szerűen kötetlen munkaidő, akár heti 7 nap 8-12 órában, fix fizetés, messze volt, rossz elhelyezés...

A remény élt bennem, ennél jobbat akartam! Következő állásinterjúra lehetőségem 14 hónapig nem kínálkozott. 30-ból ha egy válasz email érkezett, akkor más sokat mondok. Négy év telt így el, összesen 6 helyre hívtak be!

Ez volt az a pont ahol feladtam, mit ad Isten 2 napra rá sikerült elhelyezkednem.

2013. ápr. 15. 20:33
 10/14 anonim ***** válasza:
0%

Én is ezt írtad, hogy tuti gond van az önéletrajzzal, erre lepontozott 0%-ra.

Ha ennyire viseli a kritikát, akkor nem csoda, hogy nem sikerül az álláskeresés...

2013. ápr. 15. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!