Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a jobb ha én mondok fel,...

Mi a jobb ha én mondok fel, vagy ha a munkáltató? Több mint 3 honapja vagyok a cégnél, és ha én mondok fel akkor kapok távolléti dijat, vagy csak akkor ha a munkältató mond fel?

Figyelt kérdés
nekem mindenképp ugy kell h jol jöjjek ki, azért nem merek felmondani, mert akarok kapni egy havi fizut...mert azt hiszem ugy van, h a 30 nap felét ledolgoztathatja, de ha nem akarom akkor csak kifizetik... ez akkor pontosan hogy is van?:))
2013. ápr. 8. 14:10
 1/9 anonim ***** válasza:
58%
Létezik még a közös megegyezés is. Ez általában a legjobb alternatíva. Itt meg tudjátok beszélni hogy meddig tart igényt a munkádra, felmondás után és mennyi időt fizet ki.
2013. ápr. 8. 14:13
 2/9 anonim ***** válasza:
22%

Ha nem dolgozol még ott 5+ éve akkor teljesen mindegy, hogy te mondasz fel vagy neked mondanak fel.

A felmondási időd így is úgy is 30 nap.

Ha te mondasz fel, akkor a munkaadó eldöntheti, hogy ledolgozd-e a 30 nap felmondási időt vagy simán kifizeti de nem akarja, hogy ledolgozd (ez azért ritka)

Ha a munkaadó mond fel neked, akkor szintén.

Ha közös megegyezéssel mondtok fel, akkor MINDENBEN meg kell egyezni. Ez esetben megegyezhettek bármiben, ami mindkettőtöknek megfelelő. Akár abban is, hogy van 30 nap felmondásiidő, de akár abban is, hogy "azonnal" kiléphetsz.

Kifizetni MINDIG CSAK AZT KELL, amit le is dolgoztál (papíron).

2013. ápr. 8. 14:16
 3/9 A kérdező kommentje:
én igy hallottam, h a közös megegyezes nem jó, mert a munkáltato valoszinű h sajat erdekeit fogja képviselni...de ha ok mondanak fel nekem,akkor mindenképp kapok vmennyi munkabért igaz?
2013. ápr. 8. 14:17
 4/9 anonim ***** válasza:
79%

"én igy hallottam, h a közös megegyezes nem jó, mert a munkáltato valoszinű h sajat erdekeit fogja képviselni..."

Nyilván. De akkor te nem írod alá, hanem elsírod a bánatod, hogy mit szeretnél, hogy máshogy legyen. Ezért hívják KÖZÖS megegyezésnek.

2013. ápr. 8. 14:37
 5/9 A kérdező kommentje:
jo. de az a lenyeg h ugy tortenjen, h kapjak 30 napra munkabert, ugy h megegyezzunk h nem akarom ledolgozni... es az a kerdesem lenyege, h ehhez h ez igy legyen a munkaltato felmondasa szukseges nem az enyem, mert akkor asszem nekem kell fizetnem
2013. ápr. 8. 14:40
 6/9 anonim ***** válasza:
Most ezt teljesen komolyan gondolod? Te azt mondanád, hogy ne dolgozd le, de kifizeted?
2013. ápr. 8. 17:37
 7/9 A kérdező kommentje:
az Mt. ben annyi van h ha a munkaltato mond fel nekem, akkor a 30 napbol maximum 15 napot dolgoztathat le velem...de ha en nem szeretnem...marpedig minek dolgozzam le ha o rugott ki, akkor csak a bér jar...viszont ekkor mar ez inkabb kozos megegyezes... de a kerdesem az, ami nem tiszta, h ha en mondok fel, akkor kotelezo elvileg ledolgoznom a 30 nap felmondasi idot, viszont gondolom ez munkaltatotol fugg h hajlando e megyegyezni maskepp... szoval azon gondolkodok, h kirugassam magam, v mondjak fel....
2013. ápr. 8. 17:57
 8/9 anonim ***** válasza:
58%

Ha kirúgatod magad, az azért nem jó, mert ki tudja, egyszer ki fog érdeklődni utánad egy másik munkáltatótól, és nem veszi jól ki magát a dolog.

Amúgy ha a cég mond fel neked, akkor általában nem dolgoztatják le a felmondási időt, hanem felmentenek a munkavégzés alól. De nem távolléti díjat kapsz, hanem felmentési pénzt. De előfordulhat, hogy közös megegyezést ajánlanak, és az lehet, hogy rövidebb időtartamú felmondási időt jelöl meg, akár azonnali hatályú is lehet. Persze ebben az esetben nem vagy köteles aláírni. Ha te kezdeményezed a közös megegyezést, akkor biztos nem fog a munkáltató még egy hónapi fizetést adni neked. Kivételt képez az az eset, ha annyira nélkülözhetetlen munkaerő vagy, hogy próbálnak ott tartani minél tovább, de akkor meg ledolgoztatják veled a felmondási időt.

2013. ápr. 8. 19:56
 9/9 A kérdező kommentje:
na végre egy hasznos valasz :) én is igy gondolom... persze nem vet ram jo fenyt a kirugas, de jobban jarok, mint a felmondasommal...mar csak az kell h tortenjen meg.
2013. ápr. 8. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!