Diplomások! Ti elmennétek közmunkára, ha hirtelen elveszítenétek az állásotokat és más munkalehetőség nem adódna?
"Igen, de diplomásként nem utcát fognak veled sepertetni hanem faluházban kell valamit megszerelni vagy festeni vagy ilyesmire küldenek."
Most bármit(!) kötelező elvállalni, különben minden szoc. támogatást elvesznek. Ez eddig rendben is lenne, de alapból nem adnak szoc. támogatást mert pl. nem vagyok kisebbségi!
Ami sokkal zavaróbb törölnek álláskeresők közül, így hátrányból indulsz állásinterjún. Sok cég válogat a munkavállalók között és nem csak képesítés szerint. Sok esetben előnyt jelent, ha regisztrált vagy pl. 1. a cég aki alkalmaz mentesül a járulékfizetés alól
2. A munkanélküli akár 8-10-12 hónapig kifizetik a béred a cég helyett, ingyen munkaerő. Persze ilyen esetekben a céget továbbalkalmazási kötelezettség terheli. Tehát még 5 hónapig "biztos" az állásom.
Összefoglalva, ha nem vagy regisztrált hátrányba kerülsz!
A faluházi téblábolás vágyálom kategória. Sokkalta életszerűbb a bozótirtás, illetve önkormányzati sertéstelepen való munkálkodás. Négy hónapot húztam le így diplomával a zsebemben!
JÚÚÚJ! Utolsó ez nagyon durva! Ez tényleg igaz?
Máskülönben most ez a trend. Beprobálkoznak, hogy kiraknak kutyapiszkot szedni, utcát seperni, szemetet szedni, érettségivel diplomával. Az a cél, hogy ne vállald el, és tudjanak törlni a nyilvántartásokból,elvegyék a tb-t, és utána győzelmi, jelentést tenni, hogy lám-lám ez a kormányzat csökkentette a munkanélküliséget.
Ha meg elvállalod akkor megint jelentik, hogy értékteremtő munkát adnak a szemétszedéssel.
Itt nem az a lényeg, hogy munkát biztosítsanak, hanem "bepróbálkoznak".
Éppen most olvastam, hogy már doktori-orvosi diplomával is közmunkára vezénylik az embereket.
Itt egy kérédés erről ha nem hiszitek:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..
MEDDIG KEKK TŰRNI MÉG EZEKET A SZEMÉTSÉGEKET?
KEKK = KELL
(csak az indulat miatt félregépeltem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!