Első állásinterjú! Mit tegyek, mit ne? Tanácsok?
Milyen alapvető hibák vannak amiket ne kövessek el?Tapasztalatok?
Izgulok,friss diploma,első interjú.
Dolgoztam már az egyetem alatt is,de nem kellett interjúra mennem.Nem meghirdetett állás,csak próba szerencse alapon önéletrajzot küldtem,és tetszett nekik,behívtak.
Félek!Tudom,hogy a munkában nagyon jó lennék,de egy interjún nem tudok olyan jól szerepelni.
Keress rá a neten, ezer ilyen oldal van, ahol állásinterjú technikákkal foglalkoznak. Elég nehéz így néhány mondatban elmondani, a HR-eseknek ezt tanítják a főiskolán. Pont ezért kérdeznek is néha oltári nagy baromságokat, amiből pont azt tudják leszűrni, hogy olvastál-e ilyen oldalakat. Azt nem, hogy jól dolgoznál-e.
Mindenképpen nézz utána a cégnek, mert azt meg szokták kérdezni, hogy mit tud a cégről. Miért akar itt dolgozni, erre is ki kell találni mindenféle okos szöveget, miért tetszik neked a cég. Persze, azért mert itt van üresedés, de ezt nem szabad mondani.
Negatívumot soha ne mondj magadról. A kedvenc állásinterjú kérdésem, hogy sorold fel 3 rossz tulajdonságodat. Ezen gondolkodj el, mert olyat kell mondani, ami igazából nem is rossz.
Pályakezdőktől nehéz kérdezni, éppen ezért szeretik az olyasmit, hogy miért oda mentél tanulni, mi a kedvenc tantárgyad. Csak olyat mondj, ami az álláshoz passzol. Nálunk volt olyan srác, aki pénzügyes állásra jelentkezett, és a marketing a kedvenc tantárgya. Időnként gondolkodom, hogy egyeseknek diplomával mennyire nincs józan paraszti eszük!
Izgulni valóban felesleges, fogd úgy fel, hogy nincs vesztenivalód. Lehet, hogy az első 5 percben kiderül, hogy nem is érdekel az állás.
Légy gátlástalan! Ők is azok. Pl. ha megkérdezik, hogy értesz-e az Excelhez, naná! Ők sem fogják előre megmondani, hogy mennyit kell túlórázni, meg mik a hátrányai az állásnak. Gondolj te is erre, amikor magadat fényezed. Lehet, hogy nem is tesztelik. Ha igen, hát ez van. Pl. én voltam olyan állásinterjún, ahol követelmény volt az angol, és nem is kérdeztek angolul semmit.
Fontos, hogy legyen kérdésed, mert akkor látják, hogy érdeklődő vagy, de ezeket csak a végén tedd fel. Ne a fizetés legyen az első kérdésed. Ezt hagyd a végére, vagy várd meg, hogy ők hozzák fel. Ha több körös interjú van, a HR-essel beszéld ezt meg, a konkrét vezetődnél már szóba se hozd.
És legfőképp ne éld nagyon bele magad. Ne legyen nagyon nagy a csalódás, ha mégsem vesznek fel, mert minél jobban kikészülsz tőle, annál nehezebb lesz a következő.
Köszönöm a válaszokat,főleg neked utolsó!
Figyelembe veszem a tanácsaidat,segítettél :)
Majd ha érdekel,leírom ide,hogy alakult :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!