Mennyit keres egy beteghordó és mettől meddig van a munka ideje a kórházkban?
Nálunk 12 óráznak, 7-7-ig tart a munkaidejük. Nappal nyilván többen vannak, éjjel leginkább a sürgősségin van rájuk szükség.
Pontos fizetést nem tudok de gondolom minimál, én is a minimálbért kapom.
Nemrég mondta egy segédnővér akinek a férje beteghordó, hogy letehetné az érettségit, mert akkor többet kapna. Szóval gondolom a közalkalmazotti érettségis minimum, azaz 70 alatt keresnek - indulóként. Plusz persze az éjszakázásért, ágymellettit talán kapnak, mert azért ők csak együtt vannak a beteggel.
Szerintem 70-80-90 körül, nem tudom, mennyi pótlékot kapnak.
Szakképzett minimál bruttó 114, ebből 74 körüli amit kapsz, plusz pótlék. Nekem az éjszaka 10-12-vel dobta meg, de én ezen kívül mást nem kaptam.
Pontosan ki a beteghordó? Az aki viszi pl. a tolókocsis betegeket a vizsgálatokra? Vagy röntgenre és vissza a saját osztályára?
Akit én ismerek, ők 8-4-ig dolgoznak. Van ügyelet is, az 24 óra. Amit hazavisznek, kb. 110-130 ezer Ft. (függ a gyerekek számától, stb.)
Igen, ők hozzák-viszik a betegeket mindenhová. Nappal vizsgálatokra, áthelyezéskor, az új betegeket osztályra.
Éjjel ugye nincs sok dolog, ekkor a sürgősségiről kell eltolni őket röntgenbe-CT-re, majd ha felveszik akkor átvinni osztályra. Esetleg ha valami sürgős dolog van, vizsgálat, áthelyezés állapotrosszabbodás miatt, azt is ők viszik éjszaka. Meg ugye a halottakat, vagy akármit, amit rájuk bíznak, papírok, eszközök...
Nálunk néhány nappalis van, 7-3-ig vannak, ők leginkább olyanok, akik egyéb okokból nem vállalhatnak 12 órázást. A többség 7-19 19-7-ben dolgozik.
A fizetés gondolom kórháztól is függ, nálunk kb. mindent elvontak és még a maradékból is próbálnak fejni.
Van pár "beépített" ismerősöm.
kb 90-100,de a túlóra alap,hétvége-ünnep nincs!
Az is számít van-e gyerek!
Meg ha olyan helyen vagy akkor a "köszi" is tud komoly lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!