Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Valós munkaközvetítő cég...

Valós munkaközvetítő cég lehet? Angliai munka.

Figyelt kérdés

A munkakeresésért nem kérnek pénzt, csak a kiutazást kell fizetni, illetve kint az első kétheti szállást előre.

A szüleim szerint akkor miből élnek a munkaközvetítőben dolgozó (magyar) emberek, ha nem kell nekik fizetni semmit. De én meg azt olvastam, hogy pont az az átverés, akiknek előre kell fizetni. SEGÍTSÉG! Akkor most melyik?

2013. márc. 19. 15:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ahol BÁRMIÉRT ELŐRE kell fizetni, avval nem szabad foglalkozni. Mellesleg Angliába, megbízható közvetítő cég nincsen! Angliába vagy ismerős útján tudsz kijutni, vagy önállóan, kb. 1,5 hónapra elegendő indulótőkével. Én utóbbit ajánlom, ha tudsz angolul egy jó közepes szinten, akkor mindent el tudsz intézni magad is, nem kell közvetítő. Minden információ fenn van az interneten, rengeteg magyar fórum van, ahol lehet kérdezni, illetve ajánlom az alábbi úriember videóit megtekintésre. Az első 5-öt mindenképp érdemes megnézni:

1. rész: http://www.youtube.com/watch?v=sibrgI7rIbs

2. rész: http://www.youtube.com/watch?v=BZOYK6IQvzA

3. rész: http://www.youtube.com/watch?v=0QLmM30UfWo

4. rész: http://www.youtube.com/watch?v=kB-0mbolQwwű

5. rész: http://www.youtube.com/watch?v=n12vbI_iYtw

2013. márc. 19. 15:16
 2/12 A kérdező kommentje:
A kétheti szállást előre, azt nem úgy értettem, hogy itt Magyarországon, hanem kint Angliában.
2013. márc. 19. 15:34
 3/12 anonim ***** válasza:

"A kétheti szállást előre, azt nem úgy értettem, hogy itt Magyarországon, hanem kint Angliában."

Értem én, ismerem a dolgokat, itt élek már pár éve, a magyar cégek legtöbbször szálláskiadással foglalkoznak, és az a céljuk, hogy náluk lakj. Munkát nem fognak adni, hiszen nekik az is jó ha csak 1 hónapig vagy kinn, ugyanis 1 hónapnyi lakbér+2 hét kaució meg kulcsdíj, stb, nekik már megéri. Munkát magadnak kell keresni ebben az esetben is. A munkakereséshez mindenképp kell egy jó közepes angol, anélkül kijönni sem érdemes. Mindent el lehet intézni saját magadnak is, úgymint bankszámla, NI szám, munka. Ehhez senki segítsége nem kell. Egyedül a szállást talán érdemes magyaroktól bérelni, hogy a kiérkezésedkor legyen egy biztos pont. De aztán ha már egy kicsit megtaláltad a helyet, akkor jobb elköltözni a magyarok házából, már csak nyelv fejlődés miatt is.

2013. márc. 19. 15:40
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod. Erről tudsz valamit? A First Call-hoz közvetítenek.

[link]

2013. márc. 19. 15:43
 5/12 anonim ***** válasza:
Ne magyar közvetítővel gyere, mint már írtam egy párszor! Szerezz szállást, legyen 1,5 havi tartalékod legalább(minimum 1500 font), gyere ki, helyben keress állást. A First Call egy londoni ügynökség, jelenleg csak már itt élőknek adnak állást. Itt helyben rengeteg agency van, ahova bemehetsz, de ott van a személyes álláskeresés is, aztán az internet.
2013. márc. 19. 15:51
 6/12 anonim ***** válasza:
Van,aki nem tud annyit összegyűjteni,hogy 1-2 hónapig megéjen kint,ezért kérdezik sokan a közvetítőket..Én is beleugrottam egy ilyenbe,Euw.rk,sztem már mindenki hallott róluk és elkértek előre 30 ezer depozitot,hogy ezt majd visszaadják,ha 3 hónapig az általuk közvetített cégnél dolgozom.Csináltunk szerződést is,de nem hajlandóak megmondani az indulási időpontot és,hogy pontosan hova kell majd mennem..Úgyhogy lehet,hogy átvertek:( De akkor sincs pénzem úgy kimenni,hogy megéljek ott akár egy hónapig is:((
2013. márc. 19. 16:50
 7/12 anonim ***** válasza:

"Van,aki nem tud annyit összegyűjteni,hogy 1-2 hónapig megéjen kint,"

Pedig kezdőtőke akkor is kell, ha közvetítővel mész, mert lakás/szoba bérlésnél általában kell 2 heti lakbér és 2 heti kaució is, aztán kell odafelé repülőjegy, akkor valahogy be kell jutni a városba a reptérről, meg persze kell tömegközlekedési bérlet is. Szóval a közvetítővel menetel sem sokkal jön ki olcsóbban. Azt pedig ne mondja nekem senki, hogy 1200-1500 fontnak megfelelő forintot nem tud valaki megtakarítani egy külföldi úthoz. A külföldi munkavállalást tekinthetjük egyfajta befektetésnek is, azaz ahhoz hogy sikereket érjünk el, ahhoz először áldozni kell valamennyi időt és pénzt a dologra. Tudom, hogy a jelen magyar helyzetben nem könnyű összeszedni a pénzt, de ma már, még közvetítővel sem lehet csak úgy elindulni minden pénz nélkül a világba.

2013. márc. 19. 17:44
 8/12 A kérdező kommentje:
Az a legnagyobb baj, hogy a jelen magyar helyzetben nincs munka, ezért mennék ki. Persze, gyűjtögetek/gyűjtögettem rá, csak hát úgy nagyon nem nagyon van ismerősöm, aki segíteni tudna kint. Ide is egyedül mennék.
2013. márc. 19. 19:06
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
"Azt pedig ne mondja nekem senki, hogy 1200-1500 fontnak megfelelő forintot nem tud valaki megtakarítani egy külföldi úthoz" Pedig mondom,hogy a fenébe tudsz félretenni havi 90.000 ft-ból annyit?? Abból lejön a bérlet meg a lakhatás,jó,ha marad 40.000 Ft. Ebből pedig pontosan 0 forintot lehet félretenni...Én csak úgy tudok kimenni,hogy az utolsó fizumat viszem magammal..És a közvetítő szerezte munkánál az első hónapban hetente fizetnek,ami nagy megkönnyebbülés! Ja,azt elfelejtettem,hogy recepciósként keresek ennyit itthon,angol és dán nyelvtudással! Dániában is jártam már, kb. 30 000 ft-tal indultam el itthonról,au pairnek mentem ki és ott is feltaláltam magam,bár az első hónap elég rázós volt. Aztán hazajöttem,én barom...
2013. márc. 19. 20:19
 10/12 anonim ***** válasza:

20:19!

Ha aupairnek mész, az megint más, mert ott fix a lakhatás, étkezés. De nulla közeli kezdőtőkével még közvetítővel sem lehet kijönni. Sokan azért kerülnek bajba itt, mert kijönnek nagyon kevés pénzzel, majd ha esetleg a közvetítő átverte őket, akkor még hazamenni sem tudnak. Mert az tény hogy a kevés fizetésből nehéz összespórolni annyit, de ha valaki kinn akar dolgozni, akkor bizony muszáj. Nagyon sokan kifizetnek 100.000 Ft-okat a közvetíőnek, amit lenyúl. ahelyett hogy még gyűjtene hozzá és kijönne maga. az önálló munkakeresésnél nincsen jobb. én is az utolsó tartalékomat felélve jöttem ki, első adandó állást elvállalva, de közvetítővel nem jöttem volna. mind csak le akart húzni.

2013. márc. 19. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!