Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet nekem saját házam?

Hogyan lehet nekem saját házam?

Figyelt kérdés

A kérdés nem teljesen komoly, nem várom, hogy valódi megoldást kapjak inkább csak egyfajta kiakadás meg érdekel mások véleménye.

Szóval itt vagyok 33 évesen 100 ezer havi nettó fizetéssel. Van egy Bp-i garzonom, ér jelenleg olyan 5-6 millió körül (és ez is jelentős szülői segítséggel lett vásárolva) és szeretnék a barátnőmmel, főleg ha komolyabbra fordul egy családi házat..valamikor.. az ő fizetése is hasonló, a szülei őt is támogatnák valamennyire, de hogyan lehet ilyen körülmények között normális házhoz jutni, ha nem szeretnénk egy panelben leélni az életünk?

Azért furcsa ez nekem mert a szüleim is egyszerű munkások voltak mégis vettek egy telket Budapesthez közel a mennyasszonytánc-pénzből és utána hitelből építettek egy nagy, kétgenerációs házat (az más kérdés, hogy ez is eladhatatlan manapság), amit szép lassan kifizettek.

Na most hogy tudná ezt egy mai pályakezdő megtenni, aki nem vmi sikerszakmában van? egy telek normális helyen 10-15 millió, egy kis családi ház felépítése alsó hangon 10 millió. A hitelt jobb ha szóba se hozzuk hisz ép arról szól minden, hogy nem hiteleznek mert a fél ország így is úszik az adósságban.

A jelenlegi generációnak bele kell törődnie ebbe? esetleg örülni, hogy bár előrelépés nincs, de legalább van munkája és nincs eladósodva? várni 50 éves koráig, hogy jobb életkörülményeket teremtsen? Elhúzni külföldre? az se kánaán meg mégiscsak itt vagyunk otthon..

És akkor még mondják, hogy szarban az építőipar.. hát építkeznék én..

2013. márc. 18. 16:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Sok fiatal manapság úgy oldja ezt meg, hogy kimennek külföldre pár évre sok pénzt keresni, és akkor költöznek haza, ha összejön a pénz a házra. Hitelt semmiképp sem érdemes felvenni, azt felejtsd el.
2013. márc. 18. 17:45
 12/13 anonim ***** válasza:
39%
Jó szakma,2-3 nyelvtudás,és GO KÜLFÖLD,itthon feletjs el mindent.
2013. márc. 19. 12:04
 13/13 anonim ***** válasza:

Komolyabb pénzkereseti esélyek:

-Nagyon magas iskolai végzettség, és a többiektől kiemelkedő képességek.

-Jól menő vállalkozás.

Ha ezek nincsenek akkor marad külföld!

2013. márc. 20. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!