Önéletrajzban mennyire fontosak az "adatok"? És milyen hosszu?
Gondolok arra, hogy lakcim -ugy is e-mailt ir, vagy telefonal.
Kor
Kozepiskola (ha van felsofoku, ugyis tudja, hogy volt erettsegi)
Fenykep -ha nem kernek
Csaladi allapot
Hobby -ma mar nem divat
Ugye te sem irnad E/1-ben?
Milyen hosszu legyen? A fentiek amugy is novelik a terjedelmet, ugy tudom 1 oldal idealis "rovidseg", ha benne van minden info.
Kor -nem fontos feltünteni, főleg, ha 35 feletti nő, vagy 45 feletti ffi vagy, az esélyeidet rontja, bár a dátumokból úgyis kiszámítható
középsuli-nem kell, a diplomád van, kiv. ha vmi speciális pl nyelvi tagozatos
lakcím: város, irányitószám elég
email, telfon-mindegyik legyen!
fotó-nem fontos, ha nem kérik
családi állapot-nem kötelező beírni és a tilos kérdések közé tartozik, elméletileg meg se kérdezhetik, persze ha fiatal nő vagy, úgyis megkérdezik, h mikor akarsz gyereket, van-e gyereked..:-(
hobbi-akkor fontos, ha vmi speciális vagy a munkával összefüggésben...CV mintákkal meg tele van a net
Nem CV mintak kellenek. Hanem azok velemenye, akik CV bongeszessel foglalkoznak.
Nyilvanvalo, hogy email es telefon kell. Fustjelekkel manapsag nem sokra mennek, ha el akarnak erni valakit :)
A gerilla oneletrajz jobban erdekelne, mit mond errol.
De koszi
Koszi.
Egyebkent azert tartom butasagnak a cimet, mert a jelentkezo ugy is tudja, hogy be tud-e jarni, vagy sem.
Mitol fel a munkaltato vajon, ha mas vaosban lakik..? Nyilvan Nyiregyhazarol nem fog Szombathelyre ingazni.
Mas kerdesre sajna nem jott valasz.. :(
Csakhogy az ingázó dolgozók problémásabbak. Nyilván ez munkakör függő is, a nagyon telített szakmáknál jobban fog szanálni a munkáltató, mert megteheti, hogy olyat alkalmazzon, aki öt percre lakik a munkahelyétől, mert az nem fog szólni, hogy megy a busza, nem fog elkésni, mert kimaradt egy járat, stb.
Hogy munkakör-függő, szerintem a többi kérdésedre is igaz. Kort nem célszerű írni (nyilván ez azokat érinti, akiknek ebből hátránya származna - túl fiatal vagy túl idős). Családi állapotot én még nem láttam önéletrajzban leírva. Hobbit érdemes írni, hogy kiemelkedj általa a tömegből, legyen miről csevegni az interjú elején.
Az e/1-et nem értem, hacsak nem elbeszélő önéletrajzról van szó, ami nagyon nem javasolt, nem fogja a hr-es végigbogarászni, kivéve, ha ők kérték, hogy ilyet írjon a jelentkező.
Kb. 1 oldal az ideális, de ez szerintem szerkesztés kérdése is. Legyen benne minden releváns szakmai tapasztalat és végzettség, az a lényeg.
Koszi, ertem.
E/1 : lattam ismerosoknel, hogy igy irtak meg. Nem elbeszelesben, mint 2o eve.
2oo5: Aruhazi alkalmazott..
Megrendeltem a hianyzo keszletet. Segitettem feltolteni a pultokat.
Vagy vmi hasonlo.
En nem hinnek, hogy ez divat. A csaladi allapot sem. En cimet se irnek..:)
Miben masabb ma egy komoly cv vajon, ami feltunik a HR-esnek.
Ja, jut eszembe. Mivel masabb az az onelertajz, amit egy hirdetesre kuldok be, vagy felrakom a netre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!