Mi történik akkor ha egy önéletrajzban nem valós adatok is szerepelnek?
Ha utánanéznek a munkahelyen, akkor bukta van.
Amúgy a legtöbb helyen nem ellenőriznek önéletrajz alapján, de akkor lesz égő a barátnődnek, ha elkezd dolgozni és rajönnek, hogy tök Hülye hozzá. Na az a legrosszabb szerintem
Mit akar hamisan feltüntetni?
A világ, főleg Magyarország elég kicsi ahhoz, hogy ne legyen ismerős. Plusz ott van Murphy is...
Nem törvénysértés, inkább becsületbeli ügy. Ha túl sok helyen játszod el, túl sokan fognak "megismerni".
Éppen a napokban vettek fel 2 embert oda ahol én is dolgozom.Mindkettőt azért vettél fel,mert az önéletrajzuk szerint gyakorlattal rendelkeznek..Az egyik dolgozónál már az első nap kiderült,hogy fogalma sincs az egészről,még az alap dolgokat sem tudja.Így őt a munka végén el is küldték.A második valószínű,hogy utána olvasott,vagy hallott róla,mert ő igyekezett megfelelni.Adtak esélyt neki,de pár nap után kiderült,hogy ő sem gyakorlott..Ő neki is mennie kellett...
Én úgy vettem észre,hogy ma már nem sokáig "szórakoznak" a dolgozókkal.Mivel egy kicsit lódított,és kiderült,így nem foglalkoznak vele tovább,és keresnek olyat aki tényleg tudja..Szerintem a legtöbb cég tisztában van azzal is,hogy sok ember beírja a gyakorlatot,de nincs neki..Ha tud bizonyítani akkor maradhat ,ha nem akkor mennie kell...
Én ilyet nem írnék bele, ne is tedd, mert ott ha alaposak úgy is rákérdeznek mi volt a feladatod, és ez meg ez mire való,miről szól...
Szóval ha én beírom hogy 2 éves banki tapasztalattal rendelkezem és rákérdeznek süllyednék hamar...főként szégyenemben.
A pultos gyakorlat is olyan,hogy ha valakinek tényleg van gyakorlata az az első nap is tudja rögtön mit kell csinálnia..Vannak munkák ahová bárhová mész dolgozni a munka ugyanaz,csak a hely és az emberek mások..
Ennél a munkánál rögtön kiderül,hogy van az illetőnek gyakorlata vagy nincs..Mert ez is olyan meló ,hogy amit már megtanultál azt kell csinálni szinte mindenhol..
Attol fugg, mennyire talpraesett az illeto. Par eve en is jelentkeztem penztarosnak egy szupermarketbe, azt hazudtam, van gyakorlatom. Felvettek, beultettek a penztargep ele, ami valojaban egy szamitogep volt meg egy leolvaso. Persze fogalmam nem volt, hogy kell hasznalni, ezert azt mondtam, az elozo munkahelyen egy nagyon regi tipusu penztargepen dolgoztam. Azt mondtak, semmi gond, megmutattak hogy mit hogyan, es ment a dolog. Szoval szerintem csak magabiztosnak kell latszani, ugyesnek lenni, es a kutyat nem fogja erdekelni, hogy honnan jottel, mit csinaltal elotte.
Amugy meg ha szakmai gyakorlatrol hazudsz, az nem buncselekmeny, de ha vegzettsegrol, nyelvvizsgarol, ilyesmirol, az mar gazosabb, a munkaltato joindulatatol fugg, hogy csinal e belole ugyet, vagy sem. Szerintem egy pultos melonal erdemes lenne kockaztatni, en legalabbis megtennem. Persze ez attol is fugg, hol laksz, kisvarosban, faluban, vagy egy olyan helyen, ahol tobb munkalehetoseg van es nem terjednek ugy a hirek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!