Mit tegyek ebben az igazi sz*r helyzetben?
Úgy hallottam, hogy a PTK szerint tárgyhó 10.-éig utalni kell a munkabért. Ehhez képest ma még mindig nem kaptuk meg, amikor 3.-ára, legkésőbb 5.-6.-dikáig kifizetik!!
Mit tehetek, mert mert kezd nagyon kínos lenni, szappannal borotválkozom, ezer forinttal megyek el otthonról, a bank már hívogat, a szüleim azzal csesztetnek hogy rajtuk élősködök (kértem tőlük egy tizest hogy legalább enni tudjak), és k*rva kínos már az egész! Egy kis outsourcing cégnél nyomom, ami mögött egy nagyvállalat van, és ők nem fizetnek pedig sokszázmilliós bevételük van!! A múlt hónapban is 19.-én kaptuk, és főleg most nekem nincs olyan likviditásom hogy lazán vegyem!!!
Mit lehet tenni ilyenkor? Előre is köszönöm a válaszokat!
A munkaszerződésedben mi áll? Meddig kellene utalniuk a fizetésed?
Ha nem nagyon félted az állásod, akkor esetleg fordulhatsz munkaügyi bírósághoz. Vagy legalábbis megjegyezheted a főnöködnek, hogy utánanéztél már a témának, hogy mit lehetne tenni. A kollégáiddal esetleg ha összefognátok, biztosabb lenne a siker.
Persze tudom, hogy mindenki félti az állását, csak sajnos a munkáltatók nagyon visszaélnek a helyzetükkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!