Mit lehet tenni ilyenkor?
Munkaügyi és Munkavédelmi Igazgatóság hatásköre az, hogy nem fizetett ki. Ott tehetsz bejelentést. Vagy nem teszel, és csak az elmaradt béred kifizetése után vonod vissza a biztosításod felmondását, de csak akkor tedd meg, ha Neked ebből semmi hátrányod nem származik.
Egyébként milyen biztosításról van szó?
Most akkor jól értem?
Kötött a munkáltató Rád egy élet- és balesetbiztosítást, de Ő volt a szerződő, Te csak a kedvezményezett?
Mert ha igen, akkor Neked ehhez igazán semmi közöd olyan téren, hogy visszavonod, vagy felmondod inkább ezt a biztosítást. Ezt a munkáltató teheti meg, hiszen Ő szerződött le a biztosítóval...
Viszont, ha Te voltál a szerződő erre a biztosításra, de a munkáltató megígérte, hogy fizeti helyetted (bár nem tudom, hogy mi módon!), akkor viszont ahhoz ha Te ezt felmondod, a munkáltatónak nincs köze.
Vagy félreértek valamit?
Ha engem kérdezel, akkor nem fog kifizetni, meg a biztosításodat sem fogja helyetted fizetni.
Csak a jutalék miatt mondja, mert egy tisztességtelen valaki.
Ne vond vissza a biztosítás felmondását, és igen, érdemes bejelenteni a Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőségen, hogy nem kaptad meg a jogos béredet, mert valószínűleg másképp nem is fogsz hozzájutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!