Téma: Állásinterjú, bunkó főnök, tapintatlan?
A héten voltam állásinterjún. Az interjú során szóba került a fizetés is. Nekem az nem tetszett, hogy az interjúnál a főnökön kívül ott volt a leendő kolléganőm, aki mindent hallott természetesen, azt is hogy én mennyi fizetést szeretnék kérni.
Az egészben az volt a pláne, hogy az interjú délután háromnegyed 5-kor kezdődött, a leendő kolléganő munkaideje 5-ig tartott.
Hazaküldhette volna? Nem?
Nektek mi a véleményetek?
Nem értem a problémát.
Szerintem az pont, hogy figyelmesség, hogy ha a leendő kollégának is van beleszólása abba, hogy kivel fog nap, mint nap együtt dolgozni, kit kell betanítania stb.
Másrészt szakmai dolgokban is jobban képben van a kolléga, mint a főnök.
A fizetést mindig meg szokták kérdezni, a munkaidő végét pedig általában nem veszik szigorúan.
Szerintem is teljesen normális, hogy együtt döntenek, ez mutatja inkább a hozzáállását a dolgozóihoz, ami nekem nagyon szimpatikus!
Gondolom, hogy leginkább ketten, azzal az alkalmazottal dolgoznátok napi szinten együtt, persze, hogy neki is látnia kell akkor a jelölteket! Nem akarják, hogy később kiderüljön mondjuk, hogy olyat vett fel a főnök, akivel a korábbi (nyilván megbecsült) dolgozója nem tud együttműködni.
Köszi a válaszokat. Ez volt életem első állásinterjúja. Nem tudtam, hogy ez a szokás.
Nem jól fejeztem ki magam, azért írtam, hogy bunkó, mert a végzettségem szerinte nem sokat ér.
Minek foglalkozol vele? Nyilván nem mész oda dolgozni, szóval nem mindegy?
Lesz még ilyen, ne aggódj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!