Most mit tegyek? Először is: kérem szépen a moderátorokat, hogy hagyják itt a kérdésemet, mert itt remélem a legnormálisabb válaszokat.
Szóval: Dolgozom, minimálbért keresek. A főnököm kitalálta, hogy nem tud megfizetni már, ezért az az ötlete támadt, hogy heti két napban odaad egy másik kollégának, és így két főnöknek kell dolgoznom, és megosztják a költségeimet is. Igen ám, de ezt nem két+három körülhatárolt napra kell érteni, hanem mindig, akinek épp dolgozni kell. És itt a baj. Mindkettőjüknek teljes ember kellene, engem szétszaggatnak. Valamelyik mindig elégedetlen. Hónapok óta napi 10-12 órázom, még hétvégén is, de még ez sem elég.
Ma olyan feladatot kaptam az egyiküktől, amit egyszerűen nem tudtam elvégezni, mert nem fért bele az időmbe. Nagyon-nagyon veszekedett velem, telefonon, majd személyesen is. A másik főnök egyetértett. Most én vagyok a rossz. Az irodában senki nem áll szóba velem, mindenki utál.
Mit tegyek? Mondjak fel? Tűrjem?
És papíron ez hogy van lerendezve?
Ha ketten fizetnek, akkor két munkaszerződésednek kell lennie.
Ha ügyvédnek készülsz, gondolj ennek utána.
Mindennek van egy határa, minimálbérért 10-12 órákat dolgozni? Én felmondanék a helyedben ha nem hajlandók rendesen kifizetni a túlórákat.
Ja, és a megfelelési vágynak is van egy határa!
Más a megfelelési vágy és a megfelelési kényszer.
Hát a papír... az más kérdés.
Sajnos én ilyen hülye vagyok, meg akarok felelni, ha nem megy, akkor meg összeomlok. Még akkor is, ha eleve esélytelen voltam, mert tényleg nem tudtam volna megcsinálni mindent. :(
Mondd meg a főnökeidnek, hogy ez neked sok, nem bírsz 2 helyre ennyit dolgozni, legyen úgy hogy csak az egyiküknek dolgozol.
Vagy keresel másik helyet. Ha ügyvédjelölt vagy gondolom a főnökeid ügyvédek, nem hiszem el, hogy nincs annyi bevétel, hogy egy ügyvéd bojtárt tartsanak. Hosszútávon nem lesz ez jó, te bele fogsz ebbe zizzenni, ráadásul a sok baszogatás az önbecsülésedet is aláássa.
16-os vagyok.
Azért, ha találtál valamit kérlek szólj.
Szívesen.
én nem egészen vagyok ezzel tisztában, mert nem ezen a területen dolgozom, de az ügyvédjelöltek nem szoktak azért még fizetni is, hogy jelöltek lehessenek? vagy ez csak régebben volt így?
ne érts félre, ettől még nem gondolom, hogy helyes ami veled történik, sőt, brutális, de amennyire én tudom, sajnos ez így megy. kihasználnak, kihajtják a beled, mert megtehetik. és sajnos tűrni kell, ha ügyvéd akarsz lenni. ezt ők is tudják, mert kb. 20-an ácsingóznak a helyedre (valószínűleg).
a lényeg, hogy ha teljesen tarthatatlan akkor persze (szerintem) mondj fel, de jól gondold meg, hogy utána milyen esélyeid lehetnek.
én is ilyen megfelelni vágyó ember vagyok, de ahogy előttem mondták, mindennek van határa. vázold fel nekik a problémádat, hogy ha ennyire széthajtanak akkor csak nekik lesz rosszabb, mert fizikai képtelenség amit követelnek. ha nem értenek a szóból és nem bírnak emberségesek lenni, akkor lehet, hogy nem lesz más választásod.
sok sikert, mindenesetre aludj sokat!:)
De, sajnos, a jelöltek sokszor még maguk után fizetnek, nekem is így volt sokáig... Épp ezért nem nagyon merek mozdulni. Odaírják ugyan az állásajánlatokhoz, hogy "fizetés megegyezés szerint", de mindenki tudja, mit takar az a megegyezés...
Ugrálni nagyon nem lehet, nem is a pénz az, ami (a legjobban) zavar, hanem, hogy megőrülök, így nem tudok teljesíteni, fáradt vagyok, hibázom. Sosem voltam ilyen. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!